Korpisalon ja Hännikäisen seurakaveri odottaa Suomi-ottelua - "Siitä tulee hauska peli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sveitsi kaatoi Kanadan lauantaina sensaatiomaisesti.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
AHL-joukkue Cleveland Monstersissa suurimman osan kaudesta pelannut sveitsiläispakki Dean Kukan odottaa kommenteista päätellen vesi kielellä sunnuntaista Suomi-kohtaamista. Leijonien paidoissa on tuttuja pelimiehiä.

Rapakon takana AHL:n 72 ottelussa Cleveland Monstersille 29 (4+25) pistettä iskenyt sveitsiläinen Dean Kukan kohtaa jääkiekon MM-kisoissa sunnuntaina tuttuja kasvoja. Hyökkääjä Markus Hännikäinen pelasi AHL:ssä menneellä kaudella 57 mittelöä ja maalivahti Joonas Korpisalo 16 kamppailua.

− Markus on kova pelaaja ja hän on joka puolella. Tunnen myös Joonaksen, joten siitä tulee hauska peli, sveitsiläispakki kuvaili.

Kukan luuti Sveitsin takalinjoilla kelvollisesti, kun hänen joukkue kaatoi Kanadan lauantaina alkulohko B:n ottelussa jatkoajan jälkeen sensaatiomaisesti 3−2. Hännikäistä kehuva pakki on tietoinen siitä, että juurikin joukkuekaveri iski Suomen voittoon.

− Näin, että Hännikäinen teki voittomaalin. Hän on kovasti töitä tekevä pelaaja. Kaikkea hyvää hänelle, Kukan virnisteli pilke silmäkulmassa.

Lauantaina keskipäivän koitoksen pelanneella Suomella on käytännössä neljä tuntia enemmän aikaa valmistautua sunnuntai-illan isoon taisteluun. Volketswilissä vuonna 1993 syntynyt puolustaja ei anna kyseiselle faktalle painoarvoa.

− Olemme ammattilaisia ja valmiita huomenna. Meillä on riittävästi aikaa palautua, puolustaja kertoi Sveitsin lauantaisen myöhäispelin päätyttyä.

Sveitsi sai huikeasta Kanada-voitosta roimasti itseluottamusta. Sen pystyy havaitsemaan myös puolustajan kommenteista.

− Voitimme Kanadan ja voimme voittaa myös Suomen ja Tšekin, jos keskitymme omaan peliin, Dean Kukan päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle