Koppanen matkaa loppukaudeksi Pohjois-Amerikkaan − "Juttu oli suunnitelmissa jo ennen kauden alkua"

LIIGA / Haastattelu
Koppanen suuntaa katseensa Pohjois-Amerikkaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Ilveksen pelit päättyivät runkosarjaan, mutta tamperelaisjoukkueen nuori pelimies Joona Koppanen ei aloita vielä kesänviettoa. Päinvastoin, hyökkääjä suuntaa Pohjois-Amerikkaan, hänet varanneen Boston Bruinsin organisaatioon.

Vaikka tupsukorvien pelit Tampereella loppuivatkin 60 runkosarjaottelun jälkeen, ei Joona Koppanen jää laakereille lepäilemään. Nuori mies lähtee tavoittelemaan NHL-unelmaa Boston Bruinsin organisaatioon.

− Olen lähdössä. Tämä juttu oli suunnitelmissa jo ennen kauden alkua sitä silmällä pitäen, että jäämme pudotuspelien ulkopuolelle, vahvisti Koppanen tupsukorvien kauden päätyttyä Jatkoajalle.

Koppanen pelasi vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ollen joukkueensa pirteimpiä. Hän viimeisteli viidessä ottelussa tehot 3+1. Ilveksen riveissä 195-senttinen ja 87-kiloinen keskushyökkääjä viimeisteli 45 ottelussa pisteet 2+12=14. Maalit syntyivät runkosarjan kahdella viimeisellä kierroksella.

Siirto kypsyi pitkään − nyt seikka on saletti

Bruins varasi Koppasen vuoden 2016 varaustilaisuudessa viidennellä kierroksella, numerolla 135.

− Viestittelin Pohjois-Amerikkaan pitkin kautta, ja muutaman kerran seuran edustajat olivat katsomassa pelejäni. Alkukaudesta aloimme puhua, että menisin tällä kaudella sinne. Kauden päätyttyä asia tuli uudelleen puheeksi, ja lähtöni varmistui.

Koppanen on osoittautunut Liigassa ja Nuorissa Leijonissa taitavaksi, mutta ennen kaikkea työteliääksi ja tunnolliseksi pelaajaksi. Hän lähtee valloittamaan taalajäitä hyvällä itseluottamuksella.

− Hyvillä mielin ja odotuksin lähden matkaan. On hienoa päästä mittaamaan itseään, Koppanen puhkui.

Koppasen lähdöstä Bruinsin organisaatioon uutisoi ensimmäisenä Kiekkoareena.

» Lähetä palautetta toimitukselle