Koppanen luottaa Ilvekseen porilaisjahdin keskellä − "Kun he laittavat kypärän remmit kiinni, tapahtuu huikeita asioita"

LIIGA / Haastattelu
Koppanen piti katseen terävästi kiekossa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen nelosketju ei paistattele eräiden muiden Ilves-vitjojen tapaan parrasvaloissa, mutta Joona Koppasen johtama trio on tärkeä lenkki tupsukorvien jokaisessa ottelussa. Keskushyökkääjä raataa joukkueen eteen illasta toiseen metsästäen Liiga-uransa avausmaalia.

Ilves voitti kotihallissaan JYPin toisen kerran peräkkäin. Edellinen voitto on tammikuun ensimmäiseltä päivältä, jolloin tupsukorvat tekivät jyväskyläläisten verkkoon viisi maalia. Perjantaina syntyneiden kuuden lisäksi kauden avauskohtaamisessa tamperelaiset tekivät tappiosta huolimatta kolme osumaa.

Viime vuosina peikkona Ilvekselle ollut JYP on siis antautunut kauden aikana peräti 14 kertaa.

Kauden kolmannessa kohtaamisessa maaleista vastasivat Ville Meskasen ja Teemu Rautiaisen johdolla muut miehet, mutta Joona Koppanen oli yhtä lailla tyytyväinen omaan ja joukkueen esitykseen.

− Saimme tehtyä paljon maaleja. Vastustaja iski lopussa muutaman, mutta kuitenkin katkaisimme heidän rynnistyksensä pelin aikaisessa vaiheessa ja saimme pidettyä johtoasemamme, iloitsi tupsukorvien puurtajaosastoa edustava Koppanen voitokkaan JYP-ottelun jälkitunnelmissa.

Ilveksen kokoonpanossa on Meskasen ja Rautiaisen kaltaisia Liigankin tasolla huippuluokan maalintekijöitä. Meskanen on aivan sarjan timanttisinta huippua, ja Rautiainenkin mahtuu 15 parhaan pyssyn joukkoon. Lisäksi Eemeli Suomi ja Sami Sandell huitelevat pistepörssissä korkealla.

Koppasen mielestä joukkueessa vallitsee supertähtien läsnäolosta huolimatta erittäin tasavertainen meininki, ja töitä tehdään yhteisen päämäärän eteen. Ässät on tällä hetkellä kymmenentenä, seitsemän pistettä Ilvestä edellä. Tasapisteissä tamperelaisten kanssa majailee HPK.

Koppanen luottaa joukkueensa jokaiseen pelaajaan, eikä kopissa ole havaittavissa minkäänlaista leuhotusta huikeista yksilösuorituksista huolimatta.

− He heittävät samalla tavalla läppää kuin me muutkin. Kun he laittavat kypärän remmit kireälle, tapahtuu huikeita asioita, Koppanen kiitteli tehomiesten panosta.

Miltei kaksimetrinen hyökkääjä on sementoinut paikkansa Ilveksen alempien ketjujen erikoismiehenä. Edellisissä otteluissa hänen laidoillaan ovat pelanneet Juho Liuksiala ja Topias Haapanen.

Oppia arvokisoista ja valmennusportaalta − kulmaväännöt maistuvat nyt paremmalta

Karri Kiven johtamalta valmennukselta tulee nuorille herroille tärkeää oppia päivittäisessä tekemisessä.

− Heiltä tulee hyvää palautetta kautta linjan. Heiltä saa myös paljon kehitysideoita, joita pyrimme ketjun kanssa parantamaan seuraaviin otteluihin. Olen itse tyytyväinen karvauspelaamiseeni ja alivoimatekemiseen. 

Koppanen oli Nuorten Leijonien mukana Buffalossa vuodenvaihteessa pelatuissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ollen joukkueen parhaimmistoa. Kisoista ei jäänyt joukkueelle kummoista käteen, mutta henkilökohtaiseen peliin 19-vuotias sai tärkeitä lisäelementtejä.

− Kisojen myötä kamppailukovuuteni on lisääntynyt. Osaan tätä nykyä liikkua paremmin tilanteissa.

Ilveksellä ja Ässillä on kahdeksan ottelua runkosarjaa jäljellä ja HPK:lla peli enemmän. Koppasen mukaan tiukassa tilanteessa on edettävä rauhallisesti, eikä porilaisten punaisia perävaloja sovi tuijottaa liian tiuhaan.

− Menemme jokaiseen matsiin täysillä voitto mielessä. Kun runkosarja loppuu, katsomme, missä olemme. Emme ole ajatelleet muuta kuin tätä kautta, ja seuraavia viikkoja ja pelejä, painotti Koppanen tiedostaen, että tupsukorvat ovat viime vuosina olleet muutamaankin otteeseen kamppailemassa vastaavassa tilanteessa tässä vaiheessa kautta.

Koppanen on tehnyt 37 pelaamassaan ottelussa pisteet 0+12. Yhden kerran hän sai kiekon verkon perukoille, mutta tuolloin limppu eteni kohteeseensa sivuverkon kautta, joten maali hylättiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle