KooKoon Jarno Kultanen: "Nollatulokseen pääseminen ei vaadi pudotuspelipaikkaa"

LIIGA / Haastattelu
Kultanen on joutunut paikkaamaan joukkueen loukkaantumisia.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
KooKoo on vajonnut sarjataulukossa 12 pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Seura kuitenkin vakuuttaa, ettei pelaajia aiota myydä.

Kolmatta kauttaan Liigassa pelaavan KooKoon tilanne on vaikea. Seura oli kauden alkupuoliskolla kiinni pudotuspelipaikassa, mutta nyt kymmenen kärki on karkaamassa. Kauden tavoitteen saavuttamiseen on matkaa 12 pistettä, kun pelejä on jäljellä enää 16.

Kouvolalaisjoukkue oli vastaavassa tilanteessa viime vuoden helmikuussa, jolloin seura kauppasi Jarkko Malisen, Ryan O'Connorin ja Kai Kantolan HIFK:hon.

KooKoon urheilutoimenjohtaja Jarno Kultanen kuitenkin vakuuttaa, ettei vastaavaa trafiikkia tulevana keväänä nähdä.

− Tavoitteemme on jatkaa samalla joukkueella loppuun saakka. Emme ole keskustelleet tällaisista asioista. On kuitenkin normaalia, että tässä vaiheessa media ja fanit spekuloivat.

Kouvolalaisjoukkue teki viime kaudella 300 000 euron tappiot pelaajakaupoista huolimatta. Seuran toimitusjohtaja Sakari Välimaa sanoi viime lokakuussa, ettei KooKoolla ole varaa useampaan samanlaiseen kauteen.

Parempi taloudellinen tulos on siis tehtävä, mutta Välimaa ei halunnut kommentoida seuran taloutta kesken kauden.

− Meillä ei ole mitään tiedotettavaa taloudesta, eikä joukkueestakaan. Meillä on ollut tällä kaudella uusia liiketoimia: KooKoo-live, KooKoo-piknik ja lounas. Ne ovat kuitenkin olleet alusta asti budjetissa.

Myöskään Kultanen ei ota kantaa talouspuoleen, mutta uskoo seuran pärjäävän hyvin, vaikkei pelaajia kaupattaisikaan kesken kauden.

− Ennen kauden alkua tehtyjen laskelmien mukaan nollatulokseen pääseminen ei vaadi pudotuspelipaikkaa.

Vajaalla miehityksellä kauteen

KooKoo on kärsinyt edelliskauden tapaan loukkaantumisista. Pitkäaikaispotilaita ovat olleet koko kauden sivussa olleet puolustajat Robin Jacobsson ja Henrik Forsberg. Myös Samu Perhonen ja Veeti Vainio olivat syyskaudella pitkään sivussa. Eetu Pöystin kauden aloitus puolestaan venyi vanhan vamman vuoksi.

Joukkue on joutunut paikkaamaan kapeaa kokoonpanoa omien junioreiden lisäksi muun muassa Niko Tuhkasen ja Jyri Niemen hankinnoilla.

− Olimme jo lähtöviivalla vajaalukuisia. Jacobssonin piti tulla paljon nopeammin kuntoon. Kuntoutus ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan ja vamma vaati leikkaushoitoa, Kultanen harmittelee.

Äkkiä syksyllä paikattu joukkue oli pitkään mukana tasaisen keskikastin väännössä. Otteet olivat ailahtelevaisia, mutta kouvolalaiset napsivat pisteitä.

Joulukuussa taistelu kuitenkin vaihtui seitsemän ottelun tappioputkeen.

− Joukkue pystyi pitkään pelaamaan energisesti ja yritteliäästi. Poissaolojen takia menimme kuitenkin koko ajan pakon edessä kapealla materiaalilla. Joulukuussa väsy iski ja viiva karkasi.

KooKoo hankki kuluvalle kaudella peräti 15 uutta pelaajaa. Esimerkiksi Jake Newtonin hankinta oli urheilutoimenjohtaja Kultaselta napakymppi, mutta osalta joukkuetta hän myöntää toivoneensa enemmän.

− Kaksi ensimmäistä kautta olivat samaa projektia, nyt alkoi uusi. Osa pelaajista on onnistunut hyvin ja osan suorituksessa on ollut toivomisen varaa.

Kultanen palasi hiljattain pelaajatarkkailumatkalta Ruotsista. Tulevan kauden rakennus on hyvässä vauhdissa, vaikka edellinenkin tarina on vielä kesken.

− Pelaajia katsotaan ja kartoitetaan koko ajan. Haemme mahdollisimman hyviä pelaajia, mutta resurssit täytyy ottaa huomioon. Katsotaan, johtaako tuo reissu mihinkään, Kultanen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle