KooKoo juhlii Jutilan opein

MESTIS / Haastattelu
Jarno Lippojoki lukeutuu yksiin KooKoon luottopuolustajista.
Kuva © Timo Savela
Kouvolassa päästiin juhlistamaan Mestiksen mestaruutta suurella joukolla, kun halliin oli saapunut yhteensä 5194 silmäparia seuraamaan viidettä finaaliottelua. Pelaajien tunnelmat olivat odotetusti riehakkaat.

KooKoon varakapteeni Jarno Lippojoella oli ottelun jälkeen suu messingillä.

− Pelasimme hyvät finaalit. Viime vuonna jäimme ihan jalkoihin, mutta tänä vuonna asiat olivat toisin päin. Tämä tuntuu hyvältä!

Kouvolan maanantai-illassa Lippojoki sai palkintokaappiinsa täydennystä, kun Mestiksen mestaruus siunautui KooKoon hyppysiin. SaiPan kasvatti on voittanut jo aikaisemmin Suomen mestaruuden, tällöin kyseessä oli JYP ja vuosi 2009.

− Olin siinä Suomen mestaruudessa vähän maskotin roolissa, mutta pääsin näkemään millaista se oli. Nyt kun mestaruus tuli pelaamalla tuntuu aivan mahtavalta, KooKoon luottopakki iloitsi.

Edellisen viikon lauantaina Kouvolasta lähti neljä bussia sekä pitkä autoletka Mikkeliin seuraamaan neljättä finaaliottelua. Jopa neljänsadan kouvolalaiskannattajan harmiksi KooKoo ei pystynyt sinetöimään mestaruutta, mutta Lippojoen mukaan tappio teki mustaoransseille vain hyvää.

− Saimme nenäämme Mikkelissä ihan olan takaa, se oli pieni näpäytys meille. Jukurit on sitkeä joukkue, mutta saimme tappiosta lisänosteen ja sarja päättyi meidän eduksemme.

Viime kaudella KooKoota kipparoinut imatralainen on edustanut myös finaalivastustajaa Jukureita. Lippojoki on pelannut Mikkelissä yhteensä 13 ottelua, kaikki lainalla SaiPasta. Mestiksen mestaruus napsahti puolustajan vyölle vasta KooKoossa.

− Mikkelissä oli ihan mukavaa käydä muutaman pelin ajan lainalla, mutta on tämä mestaruus ihan mahtavaa. Aina on mahtava voittaa, Lippojoki tuuletti.

Onko jatkosopimus Kouvolaan mahdollinen?

− Ainahan se on mahdollista, mutta ei ole mitään tietoa. Kaikki on auki, SaiPa-kasvatti kertoili ensi kauden suunnitelmistaan.

Entä miten KooKoo lähtee juhlistamaan ensimmäistä mestaruuttaan?

− Jutilamaisesti, mennään eteenpäin! Mitään ei ole lyöty lukkoon, katsotaan, puolustaja nauroi äänekkäästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle