Kontiolan muistot vuoden 1995 mestaruudesta: "Tammen tanssit"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Petri Kontiola oli aamuharjoitusten jälkeen rennolla mielellä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Vuoden 1995 maailmanmestaruusottelun tapahtumat eivät ole tarttuneet Petri Kontiolan muistiin erityisen tarkasti, sillä hän oli tuolloin vasta 10-vuotias. Jotain on kuitenkin jäänyt mieleen.

− Ne tuuletukset ja juhlat ottelun jälkeen. [Jukka] Tammen tanssit esimerkiksi.

− Kyllä se mestaruus on varmasti jättänyt jäljen jokaiseen suomalaiseen jääkiekkoilijaan, ja oli tietysti esimerkiksi pihapeleissä esillä.

Kontiola antaa suurta arvoa tuon historiallisen mestaruuden voittaneille pelaajille.

− Kyllä sieltä on hienoja persoonia noussut suomalaiseen jääkiekkoon, Jutit, Raipet ja sellaiset.

Myös Leijonien taustajoukoissa on kaksi tuon joukkueen mestaria, Jere Lehtinen ja Ville Peltonen, jotka ovat nähneet maajoukkuekiekkoa jo yli kahden vuosikymmenen ajan.

− Hienot urat ja kova arvostus. Ovat varmasti oikeita miehiä tuohon hommaan. Ei olla vielä mitään muistamista keksitty, vaan oltu tässä omassa pelihommassa kiinni, mutta ehkä vielä jotain keksitään.

Kontiola on vielä kolmen ottelun jälkeen ilman tehopisteitä, mutta ei ole erityisen huolissaan omista tehoistaan. Hän myöntää kuitenkin, että olisihan se maali kiva tehdä.

− Olen ollut monesti mukana ja tehnyt pisteitä, eikä olla voitettu mitään, että ehkä tällä kertaa toisin päin. Mutta onhan maalinteko kivaa hommaa.

− Ehkä työ vielä kiittää tekijäänsä. Yritetään pelata pidempiä hyökkäyksiä, sitä se pelimme ehkä nyt kaipaa, Kontiola arvioi keinoja tehojen löytämiseen.

Slovenian joukkueessa on pienen maan maineesta huolimatta rutkasti kokemusta ja taitoa. Erityisesti Kontiola nostaa esiin. Anze Kopitarin ja KHL-peleistä tutun TsSKA-hyökkääjä Jan Mursakin.

− Vähän katsoin heidän otteluaan Slovakiaa vastaan, liikkuva porukka. Täytyy se Kopitar varmaan katsoa vähän tarkemmin. Mursak on myös todella taitava maalintekijä. Hänellä on hyvä kausi alla KHL:ssä, Kontiola tiesi kertoa.

Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.15.

» Lähetä palautetta toimitukselle