Konkari Kuhdalta kiitokset onnettarelle - "Tälle joukkueelle sen suo"

LIIGA / Haastattelu
Kokenut konkari Kimmo Kuhta on päässyt viimein myös maalien makuun.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
HIFK repi niukasti pisteet JYPiltä, osittain onnettarenkin avustuksella. Tämä myönsi myös konkarihyökkääjä Kimmo Kuhta. Toisaalta helsinkiläisten lähes koko kauden kestänyt epäonnen alho soikin saada piristyksensä. Samaa voi suoda yhtälailla vaikean kauden taistelleelle HIFK-ikonille.

HIFK kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista. Pelillisiä vaikeuksia, kohuja, valmentajan vaihdoksia ja sen seurauksena kovaa ryöpytystä. Tämän kaiken keskellä 37-vuotias HIFK-ikoni Kimmo Kuhta on käynyt omaa taisteluaan pelaamisensa kanssa. 

Tiistaina Jyväskylässä tärkeimpään rooliin nousi joukkue. HIFK otti ankarassa paikassa isot pisteet ja säräytti JYPin pisteputken hajalle. 

– Hyvää jengiä vastaan vieraissa iso voitto. Pahasti oltiin välillä alakynnessä, mutta ei murruttu, vaan kestettiin ne pahat ajat. Todella tyytyväinen olo, konkari Kuhta päivitteli tyytyväisenä.

Niin, tyytyväinen Kuhta sai ollakin. HIFK nimittäin varmisti voitollaan pudotuspelipaikkansa. Kevät näyttäytyy hetkessä valoisammalta helsinkiläisten osalta.

Kuhta ei kuitenkaan suuremmin laskenut ajatuksia sarjataulukkoon. 

– Ei niitä paikkojen varmistumisia kannata miettiä. Tekemistä ja pelaamista on mietittävä. Omaa peliä on tarkasteltava, mies tähdensi.

Onnetaren apu suotakoon

Kuhdan mukaan joukkueella on nyt luotto omaan pelaamiseensa. JYPiä vastaan kentällä ei nähty kenties ehjintä mahdollista HIFK:ta, mutta totisesti tehokasta. Ensimmäisen erän kolme maalia syntyivät kolmesta ensimmäisestä tekopaikasta.

Lady Fortuna oli kieltämättä vierailijoiden puolella, vaikka JYPin piikkiin saattoi yleisen huolimattomuuden ja sähläämisen pistääkin. 

– Täytyy sanoa, että oli siinä onnea mukana. Mutta ei sitä ole kyllä liikaa tällä kaudella ollutkaan. Kyllä suon sen tälle joukkueelle näin tärkeässä paikassa, hyökkääjä myönsi. 

– Pelillisesti ei viety kyllä peliä, mutta tärkeät maalit saimme alkuun. 

Ottelussa HIFK taisteli paljon alivoimalla. JYPin ylivoima on ollut tällä kaudella äärimmäisen tehokasta, mutta tänään HIFK sai hallitsevan mestarin kuviot sulamaan kovalla prosentilla. Myös helsinkiläisten oma pakkopeli oli toimivaa. 

- Erikoistilanteet ratkaisevat pelejä. Tänään oltiin molemmissa teräviä. Liikaa jäähyjä kuitenkin, ei saa tuudittautua siihen, että niitä voidaan ottaa, kun alivoima kestää, Kuhta muistutti. 

Vatvominen minimissä

Lähes hävyttömän jäähyrikkaan pelin jälkeen sormi kohdistuu helposti tuomareihin. Tälle linjalle Kuhta ei kuitenkaan lähtenyt, sillä nimenomaan tuo linja oli tällä kertaa pitävä - täydet kolme erää. 

– Linja pysyi loppuun asti samana. Puolin ja toisin oli heppoisia jäähyjä, mutta myös niitä selviä, Kuhta sanaili. 

Suruisan kuuluisan viimeisimmän paikallispelin jälkeen HIFK on nyt joutunut tulemaan toimeen ilman päävalmentajaansa Raimo Summasta ja kapteeniaan Ville Peltosta. Mille tahansa joukkueelle voisi tässä tilanteessa sallia sekavuuden. HIFK on kuitenkin näyttänyt kentällä rajusta rallista huolimatta pirteältä.

Kuhdan mukaan turha vatvominen ja pohtiminen on asian tiimoilta jätetty perkaamatta. Tämä on ollut toimiva lääkitys. 

– Asioita tulee tapahtumaan kauden aikana, mutta niitä ei voi vain miettiä pelipäivänä. Kaikki turha miettiminen on vain lopetettava, Kuhta selvitti johdonmukaisesti.

Turhautuminen hylätty nurkkaan

Mutta niin, entäpä konkarin oma pelaaminen? Tänään Kuhta ei pisteillä herkutellut, mutta oli silti kaukalossa positiivinen ilmestys. Positiivinen siksi, että miehen kausi on ollut vaikeuksia täynnä. Matkaan on mahtunut massiivinen maaliton jakso ja paljon muita ikävyyksiä. 

Helpotus, se on aistittavissa hyökkääjän koko olemuksessa. Omaa pelaamista on tullut pohdittua. Toisaalta siihen on myös täytynyt uskoa. 

- Alkukausi ei ollut missään nimessä helppo. Siinä oli kaiken näköistä. Niitä on turha nyt vatvoa, liian pitkä aika menisi. Usko omaan tekemiseen on pitänyt pitää mukana. Ei isoin askelin, vaan pienin askelin. Sitä kautta auttaa parhaiten joukkuetta, konkari tahditti. 

– Ei ollut helppo syksy, mutta sieltä mennään kohti parempaa kevättä. Hyvä luotto on omaan tekemiseen tällä hetkellä. Pidettävä vain itsensä virkeänä ja energisenä, Kuhta kokosi nikseistään. 

» Lähetä palautetta toimitukselle