TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Kolmen maalin Kiviranta on kasvanut kokoa ja korkoa

LIIGA / Haastattelu
Kiviranta osui kolmesti.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Joel Kiviranta on kasvanut kolme kautta vaasalaisessa kiekkokoulussa. Mies on kehittynyt vuosi vuodelta valmiimmaksi pelaajaksi. Kesäkauden ohjelmassa on ollut fysiikan kehittäminen.

Sport aloitti harjoituskauden kotiottelut väkevällä esityksellä KooKoota vastaan. Kouvolalaiset jäivät jyrän alle lukemin 7−1, eivätkä juuri missään vaiheessa onnistuneet roikkumaan isäntäjoukkueen mukana.

Vaasalaisten melko yksipuolisen näytöksen yksi arkkitehdeista oli hyökkääjä Joel Kiviranta, joka toimitti pikkumustan pussiin kolmesti ja ehti sivussa antamaan maalisyötön myös Antti Kalaputaan viimeistelemään 2−0-osumaan avauserässä. Kiviranta on vuosien mittaan kunnostautunut enemmän työmäärässä kuin tehopisteissä, mutta luonnollisesti KooKoo-ottelussa tehdyt tehot saivat vaasalaishyökkääjän hymyilemään.

− Kiekkokoulussa nuo hattutemput taisivat olla itselläni aika yleisiä. Eipä hirveästi sen jälkeen ole osunut kohdalle, Kiviranta naurahti taiston tauottua.

− Oli hauska painaa menemään, kun pääsi paikoille ja oli tekemisen meininki koko kentällisellä. Tuntuu hyvältä pelata, kun on kroppa kunnossa, eikä ole mitään rajoitteita, Kiviranta myhäili.

Kiviranta onkin panostanut kuluneen kesäkauden aikana omaan fysiikkaansa, joka näkyy jo miehen ulkoisessa olemuksessa. Sport-luotsi Tomek Valtonen kertoo, että ainakin miehen ruokalista on uudistettu.

− Esimerkiksi ruokavaliota on muutettu oikeaan suuntaan ja oikeisiin määriin. Ainakin kolme kiloa oli tullut lisää massaa, Valtonen avasi.

− Hän on tärkeä pelaaja meille etenkin alivoimalla. Hän on tehnyt hyvän työmäärän jo useamman kauden ajan ja se näkyy nyt. En halua mitään pistetavoitteita silti asettaa. Se ei palvele välttämättä hänen tarkoitustaan, Valtonen jatkoi.

KooKoo-ottelussa Kiviranta pelasi samassa hyökkäystriossa yhdessä Sportin uusien hankintojen Sam Povoroznioukin ja Kalaputaan kanssa. Kalaputaan kanssa Kivirannalla on nuorten maajoukkueesta hiukan yhteistä historiaa, mutta yhdysvaltalainen Povorozniouk on uusi tuttavuus. Mies kertoi viihtyneensä tuoreen kaksikon kanssa.

− Oli hienoa huomata, että synkkaa myös "Povon" kanssa. Tästä on hyvä jatkaa, Kiviranta tiivisti.

Kokonaisuutena Sportin peli näytti melko paljon aktiivisemmalta, kuin mitä joukkueelta on aiempina vuosina totuttu näkemään. Tämä palvelee Kivirannan kaltaisia luisteluvoimaisia pelaajia, joita vaasalaisjoukkueessa riittää useampi. Kiviranta mainitseekin, että peliä on pyritty viime kaudesta hiukan muuttamaan tietoisesti.

− Olemme toistaiseksi keskittyneet aggressiiviseen puolustamiseen. Yleisesti kuitenkin tavoitteena on saada aktiivisempaa ja nopeampaa peliä, että peli ei menisi peruutteluksi.

− Oli hienoa huomata, että peli oli raikasta ja kaikilla oli itseluottamus kunnossa. Kun uskallamme harjoituskaudella jatkossakin kokeilla uusia asioita, kuten tässä ottelussa, saamme rakennettua hyvän itseluottamuksen kauden alkuun, Kiviranta päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle