ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Kolme varttia kaukalossa jetlag-lääkkeenä

MESTIS / Haastattelu
DaCosta on esiintynyt lupaavasti.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
KooKoohon siirtorajan kynnyksellä tullut puolustaja Justin DaCosta on ottanut heti suuren roolin kouvolalaisten peräpäästä. Kanadalais-portugalilainen puolustaja keräsi perjantain ja lauantain kamppailuissa yhteensä melkein 45 minuutin peliajan, vaikka mies on ollut maassa vasta muutaman päivän.

KooKoo hävisi Jokipojille dramaattisessa vierasottelussa lukemin 5-4. KooKoo johti ottelua päätöserässä jo 2-4, mutta edes viiden minuutin ylivoima, josta kaksi viidellä kolmea vastaan, ei tuottanut tulosta. Jokipojat kiitti, tuli rinnalle ja kuittasi kaksi pinnaa voittolaukauksilla.

- Ikävää hävitä tällä tavalla! Meidän olisi pitänyt tehdä paikoistamme, mutta this is hockey, valitteli KooKoon tuore puolustuspään hankinta Justin DaCosta Jatkoajalle.

Myös DaCosta kokeili ujuttaa ensimmäisenä ampujana rankkaria Timo Niemen ohitse, mutta yritys jäi hyvin vaisuksi. Peliaikaa kertyi hieman päälle 24 minuuttia, laukauksia mies lähetti kuusi ja tehotilasto jäi yhden osuman verran miinukselle. Rooli ja vastuu ovat isoja.

- Valmentaja antaa minulle mukavasti luottoa. Aikaero painaa kyllä vieläkin rajusti, mutta mennään päivä kerrallaan. Ennen seuraavaa peliä ehtii levätä, kertoi DaCosta viitaten keskiviikon otteluun.

DaCostan otteet kaukaloissa ovat olleet lupaavia. Mies tuli maahan kolme päivää sitten, mutta puolustaja on ollut heti oiva viivamies ylivoimassa, ja kiekkovarmuus puolustuspäässä hakee vertaistaan.

KooKoon viikko oli päävalmentaja Juha Juujärven mukaan kokonaisuudessaan onnistunut. Keskiviikkona mustaoranssit kävivät Vaasassa tyylikkäällä ryöstöretkellä, eilen perjantaina Hokki kaatui miltei neljän tuhannen hengen edessä jännittävien vaiheiden jälkeen.

- Varsinkin eilinen (Hokki-ottelu) oli meiltä hyvä esitys. Faniemme edessä oli aivan mahtavaa voittaa. Tänään jäi vähän vajaaksi, pohti puolustaja.

"Olen täysin portugalilainen"

27-vuotias puolustaja on syntynyt ja asunut Kanadassa, mutta miehen molemmat vanhemmat ovat portugalilaisia. Mies sanookin, että häntä voi sanoa täysin portugalilaiseksi.

- Vanhempani ovat molemmat kotoisin Portugalista, mutta he muuttivat Kanadaan melko nuorina. Portugalin passin sain kylläkin vasta muutama vuosi sitten, tarkensi DaCosta.

Visiitti Suomeen on miehelle ensimmäinen, mutta muualta Euroopasta löytyy kokemusta. Kausi 2011-12 alkoi Ranskassa Chamonix'n joukkueessa, jossa mahdollisuus siirtyä muualle aukesi vain kuuden pelatun ottelun jälkeen. Tähän mahdollisuuteen DaCosta tarttui empimättä.

- Kun kuulin, että olisi mahdollisuus mennä Székesfehérváriin, päätin heti lähteä. Se oli hienoa aikaa, muistelee DaCosta viitaten unkarilaisjoukkueeseen, joka pelasi Itävallan liigaa.

Kohtelias puolustaja kertookin kuulleensa Suomesta ja maan kiekkosarjoista pelkkää hyvää. Tuttuja löytyy useampikin, esimerkiksi vastikään JYPin kanssa sopimuksen sorvannut Darryl Boyce.

- Täällä pidetään kiekkoa enemmän hallussa, mutta nautin sellaisesta pelistä. Siinä on suurin ero Pohjois-Amerikkaan.

Joukkueen loppukauden arviointi on arvatenkin hankalaa, mutta luettelo joukkueen vahvuuksista tulee miltei automaationa.

- Meillä on mahdollisuudet mihin vaan. Olemme nopea ja taitava joukkue, molemmat maalivahtimme ovat huikeita ja valmennus on todella pätevä. Kun pelaamme hyvin, mitä vain voi tapahtua, päätti DaCosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle