Kolme kypärätemppua viimeistellyt Ranta − "Ehkä se on sattumaa"

MESTIS / Haastattelu
Roope Ranta on huimassa vireessä.
Jukureiden hyökkääjä Roope Ranta on syttynyt vaikean alkukauden jälkeen liekkeihin.

Kotiottelu Hokkia vastaan oli Rannalle erikoinen, sillä laituri otti itselleen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen ja viimeisteli jo kauden kolmannen kypärätemppunsa.

Kaksi ensimmäistä erää peli pysyi tiukkana ja Hokki puolusti tiiviisti, eikä Roope Ranta päässyt pahemmin maalipaikoille. Hyökkääjä joutuikin miettimään kymmenen minuuttia käytöstään rangaistusaitiossa.

− Kahdessa ensimmäisessä erässä en päässyt paikoille, niin rupesin jopa turhautumaan siihen. Tuli se tyhmä kymppikin otettua siitä, Ranta kommentoi.

Hokilla oli paikkansa ratkaista ottelu kolmannen erän alussa kahden ylivoimansa turvin. Tämän jälkeen Jukurit siirtyi ottelussa niskan päälle.

− He saivat kaksi ylivoimaa erän alkuun, niin heille saattoi jäädä siitä ylivoima päälle, eikä viidellä viittä vastaan enää toiminut, kun pelin tempo nousi, Ranta arveli.

− Tapoimme hyvin ne pari jäähyä, ja saatiin lopulta hieno voitto.

Ranta myöntää, että vaikean alkukauden jälkeen itseluottamus on noussut onnistumisten myötä. Hyökkääjä löytää kuitenkin myös toisen selityksen hyvälle vireelleen.

− Kun joukkue pelaa hyvin, niin silloin yksilöillä on helpompi pelata. Alkukausi oli vaikea joukkueen osalta, mutta kun saatiin käännettyä se, niin omakin peli alkoi rullaamaan.

Pohjimmiltaan maalintekijänä tunnettu Ranta on pelannut pitkän aikaa Teemu Henritiuksen ja Niko Laakkosen kanssa. Yhteispeli on sujunut mallikkaasti, minkä yhdeksi syyksi Ranta löytää hyvän roolituksen.

− Laakkonen on todellinen Jukureiden näköinen pelaaja. Hän antaa jokaisessa pelissä kaikkensa ja tekee paljon töitä, vaikka ei aina näy tilastoissa. Henritiuksen kanssa kemiat vaan kohtaa niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, Ranta tuumi.

Mestiksen joulukuun pelaajaksi valittu Ranta on iskenyt kolmeen viimeiseen kotipeliin kolme kypärätemppua ja yhteensä 11 maalia. Onko kotikaukalossa siis mukavampi pelata?

− En mä tiedä, ehkä se on vaan puhdasta sattumaa, että kotikaukalossa on tullut onnistumisia. Mutta onhan täällä hieno pelata hienossa hallissa hyvien fanien edessä, jotka luovat hyvin tunnelmaa, Ranta kiitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle