Kolehmainen JYPin voitosta: "Pakko opetella voittamaan paskallakin pelillä"

LIIGA / Haastattelu
Janne Kolehmainen on tärkeä pelaaja JYPille. (Arkistokuva)
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP sai lauantai-iltana runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussaan vastaansa Sportin. Ottelusta muodostui tasainen ja jopa nihkeä mittelö. Hurrikaanipaidat olivat lopulta vahvempia luvuin 3-2. Kotijoukkueen toisen maalin teki Janne Kolehmainen.

JYPin iltapuhteesta muodostui hankala ja joukkueen pelillinen ilme oli nihkeä läpi ottelun. Ottelun jälkeen joukkueensa toisen maalin tehnyt Janne Kolehmainen ei ollut tyytyväinen mies.

− Tämä oli tällaista tillilihaa, helvetin pahan makuista ja sitkeätä. Ei se ollut kaunista ja aika tahmeata touhua. Maalipaikat olivat tiukassa.

− Kai se on pakko opetella voittamaan paskallakin pelillä, se on aika iso taito sekin, mies jatkoi. 

Ottelun loppuhetkillä Sport sai kovan mylläkän JYPin puolustusalueelle, mutta Kolehmaisen johdolla jyväskyläläisjoukkue blokkasi laukauksia uhrautuvasti.

− Näin vaikeaksi kun pistää, niin pitää lopussa blokkailla laukauksia, eikä se aina niin mukavalta tunnu. Olisi tämän voinut hoitaa vähän miehekkäämminkin, Kolehmainen summasi.

Kolehmainen on tullut tunnetuksi pelaajana, joka syö kiekkoja joukkueensa puolesta paljon. Tämä näkyi myös lauantaina, ja hyökkääjä kertoikin, että kroppa ei ole näin kevään korvilla välttämättä niin tuore aamuisin.

− Se on maaliskuu, eikä taida ollakaan sellaista jätkää kenellä ei niitä mustelmia olisi. Itse en ole tähän aikaan vuodesta välttämättä niin tuore aamulla kun herään.

Kauden kuudes maali

Kolehmainen teki toisen erän loppuhetkillä joukkueensa toisen maalin taitavalla ohjauksellaan. 

− Olen katsonut koko kauden NHL-koosteita ja katsonut, että mistä ne äijät siellä maaleja tekevät. Taisi olla ensimmäinen laukaus meidän kentältä ja pääsin ohjaamaan sen sisään.

− Olen aika paljon harjoituksissa noiden pisteiden välissä, puolustajat ampuvat ja minä pudottelen niitä alas. Kyllä se on osittain harjoittelunkin tulosta ja kiva oli onnistua, hän kertoi.

Kolehmainen on viime aikoina pelannut joukkueensa nelosketjun keskellä keskushyökkääjän paikalla. Hyökkääjän mukaan kyseinen tontti ei ole täysin vieras ja Kolehmainen pitääkin keskushyökkääjänä pelaamista tärkeänä kevättä ajatellen.

− Nämä ovat tärkeitä, jos keväälle tulee jotain loukkaantumisia, niin saa vähän kokemuksia. Ei tämä ensimmäinen kerta ollut, Kuopiossahan pelasin aikoinaan yhden loppukauden sentterinä, Kolehmainen mietti.

− Oma peli perustuu kuitenkin siihen puolustuspään pelaamiseen enemmän, niin ei se sillä lailla mahdoton tehtävä ole. Aloituksia voisi raapia vähän paremmin, tänään oli aika huono päivä niissä.

"Pitäisi painaa kaasu pohjaan"

Kaiken kaikkiaan JYP otti tärkeän voiton ja taistelu sarjan kakkospaikasta kävi entistä mielenkiintoisemmaksi. Neljäntenä sijaitsevalla JYPillä on toisena olevaan KalPaan enää vain pisteen ero. Kolehmaisen mukaan kyseisillä sijoilla ei ole niin väliä, kunhan kotietu pysyy omissa käsissä.

− En tiedä onko sillä niin isoa merkitystä. Yritämme saada pisteitä, jotta meillä pysyisi kotietu, koska sillä on iso merkitys.

JYPin hyvä ja positiivinen kierre jatkui lauantainkin jälkeen. Jyväskyläläisjoukkue on napsinut voittoja hyvällä tahdilla, mutta välillä on ollut ulospuhalluksen merkkejä. Näin oli myös lauantaina.

− Onhan tuossa ollut hyvä positiivinen kierre koko ajan, mutta ehkä odottelemme jo, että ne pudotuspelit alkaisi ja se on ihan turhaa.

− Kyllä tässä pitäisi painaa kaasu pohjaan ja vetää sellainen rumputuli tähän runkosarjan loppuun, että saa hyvän fiiliksen lähteä sinne tosipeleihin, Kolehmainen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle