Kokoonpanoon noussut Miro Aaltonenkaan ei onnistunut herättämään Leijonia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonien MM-turnaus päättyi katkeraan neljänteen sijaan.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Leijonat kaipasi jääkiekon MM-kisojen sunnuntaiseen pronssiotteluun herätystä lauantaina pelatun vaisun välierän jälkeen. Oli Miro Aaltosen kokoonpanoon nousu seurausta tästä tai muiden loukkaantumisista, ei ketjumuutoksetkaan siivittäneet Suomea parhaimpaansa.

Suomi heräsi pronssiotteluun näennäisesti mukaan vasta päätöserässä. Kolme peräkkäistä maalia jäivät laihaksi lohduksi, sillä Venäjä vei himmeimmät mitalit numeroin 5-3.

− Venäjä oli vahva, meiltä oli ihan hyvä kolmas erä. Ei riittänyt, vaikeassa turnauksessa pisteittä jäänyt Miro Aaltonen tiivisti.

Hyökkääjä pelasi turnauksessa kahdeksan ottelua ja Suomi kymmenen. Vastuun muuttumisen voisi kuvitella olevan raskasta pelaajan näkökulmasta.

− Aamupäivästä sain tietää, että pelaan. On se erilaista katsoa peliä sivusta, nyt meni näin, Toronto Maple Leafsiin siirtyvä pelaaja sanoi.

Juhamatti Aaltosen poissaolo pronssiottelussa vaikutti erikoiselta, siltä mielipiteitä jakanut pelaaja oli puolivälierässä ja välierässä onnistunut hyökkäyspään pelaamisessa tutkapari Joonas Kemppaisen kanssa.

Miro Aaltonen ei toisen Aaltosen kohtalolla lähtenyt lottoamaan.

− Ei se minun tehtävä niitä ole ilmoitella.

Monia vaiheita sisältänyt turnaus päättyi siis neljänteen sijaan. Leijonat pystyi pelaamaan pää pystyssä monista vastoinkäymisistä huolimatta ja parantamaan otteitaan jatkuvasti.

− Hyvä kokemus sillä tavalla, että pystyttiin nousujohteisesti pelaamaan, Aaltonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle