IFK - LUK
HPK - SAI
ILV - KÄR
ÄSS - JUK
OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

Kokoonpanon ulkopuolelta ratkaisijaksi

LIIGA / Haastattelu
Neljän tappion piina katkesi Espoossa, kun Lukko palasi torstaina voittojen tielle nappaamalla tärkeän 3-2-voiton jatkoajalla. Illan suurin sankari oli uransa avausmaalin ja syötön kerännyt Jere Laaksonen, joka oli pelin jälkeen tyytyväisellä päällä.

Lukon neljän ottelun tappioputki sai vihdoin päätöksensä vuoden toisessa ottelussa, kun läpi ottelun niskan päällä ollut raumalaisryhmä haki tärkeän vierasvoiton Espoosta. Toista peliä sitten alkusyksyn Lukossa pelanneen Jere Laaksosen otteisiin onkin pitkälle kulminoitunut raumalaisten pelillinen herätys. Torstaina joukkueen parhaimmistoa ollut laituri oli muikeana pelin jälkeen.

– Kokonaisuudessaan hyvä ja tasokas peli. Oltiin jo alussa hyviä ja pystyttiin parantamaan vielä mitä pitemmälle peli eteni. Jatkettiin samaa rataa mitä on tässä joukkueen kanssa jo vähän aikaa esitetty.

Ottelun alku oli vaikea, kun Blues käytti maalipaikkansa hyödykseen ja karkasi toisen erän alussa jo kahden maalin karkumatkalle. Laaksonen kertoili kuitenkin luoton omaan peliin olleen koko ajan mukana.

– Ei se alkukaan niin vaikea ollut, hallittiin siinäkin osittain ja saatiin myös paikkoja. Jaksettiin tehdä töitä ja pystyttiin parantamaan mitä pitemmälle peli eteni. Toisessa erässä saatiin hanat auki, niin rupesi tapahtumaa myös toisessa päässä. Kolme erää oli kuitenkin kaikki meidän hallussa.

Joulun jälkeen voittoja ei ollut yhtään taskussa, kun joukkue kävi häviämässä niin Jokereille, HIFK:lle kuin Tapparallekin. Laaksonen myönsikin voiton olleen todella tärkeä koko raumalaiselle kiekkoyhteisölle.

– Onhan tämä todella tärkeä voitto kaikille. Itse on uskottu jo pitkään, että homma vielä kääntyy, tätä kautta saadaan myös muut uskomaan. Tärkeintä on että itse uskotaan, mutta koko joukkueen uskottavuus on myös tärkeää.

Mestis kasvattanut

Laaksosen alkukausi on ollut pirteä, ja vaikkei mies alkukaudesta mahtunut liigaryhmään kuin kymmenessä ottelussa, on nuorukainen esiintynyt Mestiksessä ja Kajaanin Hokissa edukseen. Kahdessa pelissä laituri on antanut sellaiset näytöt, että on suuri ihme, mikäli kutsu pohjoiseen tulee heti eteen.

– Joo hienoa olla taas täällä pelaamassa. Alkukaudesta pelasin sen kymmenen peliä jo, mutta hemmetin hienoa olla taas täällä. Nyt on vieläpä ketjun kanssa saatu kaksi hyvää peliä alle, niin tästä on hyvä jatkaa.


Jere Laaksonen on palannut liigaan ryminällä.
Jussi Kivimäki

Energisesti pelaava eurajokilainen sai jo Kajaanissa tärkeitä onnistumisia ja kertoilikin oman pelin kehittyneen koko ajan oikeaan suuntaan.

– Koko ajan mennään ylöspäin, nuori kaveri olen kuitenkin vielä. Pelit kasvattavat ja kokemus tuo lisää omaan peliin ja liigakokemus vie koko ajan eteenpäin. Kiekollinen varmuus kehittyy päivä päivältä juuri itseluottamuksen ja onnistumisten kautta.

Lukon vaikeat ajat ja otteet saavuttivat tietyn pisteen uuden vuoden alla, kun Rauli Urama sai lähteä ja Juha Vuori nostettiin uudeksi pääkäskijäksi. Laaksonen jakoi vuolaasti kehuja uudelle päävalmentajalle.

– Ei mitään huonoa sanottavaa, todelta hyvältä vaikuttaa kyllä. On saanut kyllä paljon aikaan ja todella uuden ilmeen pelaamiseen. Jokaisella valmentajalla on niitä pieniä juttuja, ei tässä kuitenkaan koko palettia voi pistää uusiksi, ei aikakaan riitä.

– Hyvin on tuonut kaikkea uutta ja pientä touhuun. Suoraviivaisuutta lisää ja on keskitytty paljon kääntöjen nopeuttamiseen hyökkäyksiin lähdettäessä. Sitä kautta on saatu enemmän maalipaikkoja aikaiseksi, laituri jatkoi pelillisistä muutoksista.

Kiekko talteen

Uran avausmaalin torstaina tehnyt Laaksonen kertaili osumaansa vaatimattomaan sävyyn, mutta myönsi onnistumisten olleen tärkeitä niin henkilökohtaisesti kuin joukkueellekin.

– Olihan se hienoa saada avattua myös täällä maalihanat. Heitettiin vain kiekkoa maalille ja jäi siihen eteen pyörimään, mistä pääsin laukomaan sisään. Joukkueelle maalit olivat kuitenkin vielä tärkeämmät ja päästiin sitä kautta hyvin peliin mukaan. Saatiin peli tasoihin ja lopussa vielä ohi.

– Eiköhän se kiekko tuolla jätkillä ole jossain odottamassa, mies myönsi.

Lukon nelosketju oli kokonaisuudessaan joukkueen paras ja se vastasi molemmista varsinaisella peliajalla syntyneistä maaleista. Yhteispeli Jarkko Kauvosaaren ja Eero Elon kanssa löytyikin yllättävän nopeasti.

– Peli on lähtenyt kyllä hyvin liikkeelle, eikä tänäänkään hirveästi omassa päässä pyöritty. Elo on pelannut todella hyvin ja nappasi tänäänkin kaksi syöttöä. En olisi uskonut, että näin nopeasti yhteispeli löytyy, hienoa kyllä pelata kavereiden kanssa siinä.

Kun vire löytyi, tuli myös vastuuta melkoisesti. Myös alivoimalla paljon pelissä raatanut Laaksonen olikin kentän näkyvintä osastoa niin omassa päässä kuin hyökkäyksessä.

Kauaa ei paluusta voittojen äärelle ehdi juhlia, sillä Lukko jatkaa pelejään jo lauantaina. Sävelet voiton saavuttamiseksi oli Laaksosella kuitenkin selkeät.

– Jatketaan samalla tavalla, niin tulee pisteet kotiin, ei mitään ongelmaa pitäisi olla siinä. Samanlaista peliä kuin tänäänkin, liikettä ja kiekkoa maalille, niin hyvä tulee, mies päätti tyytyväisen oloisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle