Kokeneiden soturien viereen istutettu Rooba JYPin sankarina: "Jatkuvasti tulee viereltä vinkkejä"

LIIGA / Haastattelu
Robert Rooba oli illan näkyvimpiä hahmoja.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja HIFK avasivat kauden viihdyttävällä ottelulla, johon molemmilla mahtui omat hyvät ja huonot hetket. Lopulta JYP nappasi pisteet ansaitusti 4−2-voitolla. Yksi illan ehdottomista hahmoista oli Robert Rooba, joka ilmottautui väkevästi kilpailuun paikasta aloittavassa kokoonpanossa.

JYPin ja HIFK:n välinen mittelö oli varsin tyypillinen alkukauden mittelö. Vauhti oli olennainen elementti järjen sijasta, mikä kasvatti myös virheiden määrää. Lopulta JYP käytti HIFK:n virheet paremmin hyväkseen ja nappasi kolme pistettä.

Illan maalikarkelot avasi Robert Rooba. Paikan toisesta ylivoimaviisikosta napannut virolaishyökkääjä olikin pelin jälkeen varsin tyytyväinen joukkueensa ylivoimapelaamiseen.

− Pelissä sinällään oli parempia ja heikompia vaiheita. Ylivoimassamme on paljon taitavia pelaajia, mutta pyrimme pitämään tekemisen yksinkertaisena.

HIFK karkasi avauserän lopulla ottelussa johtoon, mutta myös tasoitus nähtiin Rooban lavasta. Kaksi maalia tekivät hyvää miehen itseluottamukselle, sillä kauden alut ovat olleet haastavia onnistumisten puuttuessa.

Esimerkiksi viime kaudella Rooban kausi oli varsin rikkonainen, kun loukkaantumisten lisäksi maisema vaihtui tiuhaan JYPin ja JYP-Akatemian välillä. Kevään pudotuspeleissä rooli vakiintui emoseuran puolelle, eivätkä otteet jääneet vaisuiksi. Kesän muuttunut harjoittelu kantoi terävään starttiin, joka ei kuitenkaan nostanut sähikäisen päätä pilviin.

− Harjoittelin kesän yleisurheilijoiden kanssa, minkä takia sekä fysiikka- että henkinen harjoittelu hieman muuttuivat. Tätä kautta myös liikkeeni kehittyi, mikä toi uutta ulottuvuutta pelaamiseeni, Rooba avaa.

− Onnistumisten takia on helpompi lähteä seuraaviin peleihin, mutta ei tästä liian isoa asiaa kannata tehdä. Tein vain sitä juttua, mitä minulta odotetaan.

24-vuotias hyökkääjä on pelannut koko alkaneen kauden Janne Kolehmaisen ja Juha-Pekka Hytösen kanssa. Kolmikko kuvastaa vahvasti JYPin hyökkäyksen identiteettiä, joka perustuu luisteluun ja työntekoon, tuloksentekoa unohtamatta.

HIFK:ta vastaan ketjun fyysisyys ja päävalmentaja Marko Virtasen luotto pomppasivat vahvasti esille. Kolmikko oli pääkäskijän vakiovalinta, kun HIFK:n vahva hetki piti tappaa, ja tässä he myös onnistuivatkin loistavasti.

− Pelaamme maalia kohti ja puolustamme nöyrästi, iloista hyökkäyspelaamista unohtamatta. Kahdelta kokeneelta äijältä tulee jatkuvasti hyviä vinkkejä, joita käyttää omassa pelaamisessa, Rooba kertaa. 

Seuraavan kerran ketjua testataan lauantaina Helsingissä, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle