Kokemus ja nuoruus edustavat uusinta Lukkoa

LIIGA / Haastattelu
Rauman Lukko julkisti neljän pelaajan sopimuksen maanantaina 23.4.2012. Tuttuja nimiä olivat maalivahti Petri Vehanen ja puolustaja Tommi Kovanen. Uusina miehinä Lukon pelipaidassa ensi kaudella nähdään hyökkääjät Kimmo Koskenkorva ja Arttu Ilomäki.

Raumalainen maailmanmestarimaalivahti Petri Vehanen kirjoitti Lukon kanssa peräti viiden vuoden sopimuksen. Tarkennettuna sopimus kirjoitetaan kaavalla 1+1+1+1+1 ja se antaa Vehaselle mahdollisuuden siirtyä ulkomaille jokaisen kauden jälkeen.

KHL:n rahasarjassa muutaman vuoden pelannut torjuja oli levollisin mielin median tentattavana valmistautuen samalla EHT-lopputurnaukseen, joka käynnistyy kokoontumisella Helsinkiin tiistaina.

– Raskas kausi on takana ja halusin muutosta siihen. Koska sopimuksessani Kazanin kanssa oli optio, käytin sen ja olin valmis siirtymään muualle.

– Venäjällä tekemisen määrä korvasi laadun kokonaan ja se ei sovi meikäläiselle. Suurin syy Raumalle paluuseen onkin maalivahtivalmentaja Ari Moisanen, jonka kanssa työskentely on ollut minulle antoisaa aikaa.

– Koskaan en ole suuremmin lentämisestä pitänyt, eikä viime syksyinen vakava lento-onnettomuus ainakaan lisännyt haluja siellä jatkamiseen, muistelee Vehanen päättymässä olevaa kauttaan.

Vehasta on aina pidetty varsinaisena Lukko-ikonina, jolle kasvattajaseura on rakas ja lähellä sydäntä. Seuraava lausunto kuvastaa hyvin miehen ajatuksia Lukosta.

– Paljon olen saavuttanut urallani sellaista, joista olisin valmis luopumaan Lukon mestaruuden takia.

Vehasen kausi jatkuu siis edelleen maajoukkueen mukana, eikä viime kevään ykkösmaalivahtia sivuuteta helposti itse kisajoukkueestakaan. Lukon päävalmentaja Risto Dufva ei ole kuitenkaan huolissaan, vaikka Vehasen valmistautuminen tulevaan kauteen onkin muusta joukkueesta kovin poikkeavaa.

– "Pete" osaa jo pelata, joten ei hänen tarvitse kesällä harjoitella.

Kaksi kautta aiemminkin Raumalla pelannut puolustaja Tommi Kovanen tekee paluun länsirannikolle kahden vuoden tauon jälkeen. Sopimus on mallia 1+1. Mikä sai kokeneen puolustajan palaaman Lukkoon?

– Kausistani täällä jäi erittäin hyvät muistot, joten palaaminen Lukkoon ei ollut mikään ongelma. Tykkäsin pelata täällä ja varmasti tulen nytkin pitämään. Kun lisäksi päävalmentajana on tuttu mies, niin asiat ovat siltäkin osin kunnossa.

– Viime kausi päättyi polvivammaan, ja se on operoitu. Nyt on kuitenkin kaikki kunnossa ja olen jo aloittanut harjoittelun kohti tulevaa kautta, kertoilee Kovanen.


Tommi Kovasen laukauksia nähdään taas Lukon pelipaidassa.

Tapparasta saapui myös toinen pelaaja, kun nuori hyökkääjä Arttu Ilomäki teki urallaan ison päätöksen muuttaen ensi kertaa Tampereen ulkopuolelle. Sopimus Lukon kanssa on kahden kauden mittainen.

– Jääkiekkoilijan elämä on sellaista, että välillä joutuu lähtemään kotoa pois. Koen oman kehitykseni kannalta tämän siirron hyväksi asiaksi ja haluan kehittyä pelaajana täällä mahdollisimman paljon. Olen treenannut viimeiset kaksi vuotta tosissani ja samaa kaavaa noudatetaan Lukossakin.

– Valmennus oli myös minulle suuri syy seuran valintaan. Vahvuuksiani on ehdottomasti se, että pystyn näkemään kokonaisvaltaisesti kenttää. Parannettavaa kuitenkin riittää joka osa-alueella, kertoo Ilomäki.

Kaukaa Oulusta Raumalle siirtyy kokenut hyökkääjä Kimmo Koskenkorva. Kahden kauden sopimus löytyy myös Koskenkorvan taskusta. Mikä sai paljon eri seuroja kiertäneen hyökkääjän rantautumaan Raumalle?

– Risto halusi minut tänne. Lisäksi hän on tuttu mies jo kauempaa menneisyydestä, kun nosti meikäläisen Kärppien A-nuorista miesten edustusjoukkueeseen.

– Lukossa on mahdollisuus menestyä ja koen että itsellä on paljon annettavaa tälle joukkueelle. Paljon on tullut nähtyä eri sarjoja ja seuroja, eikä niistä ainakaan haittaa ole. Pekka Saarenheimon ja Juha-Pekka Haatajan kanssa tuli keskusteltua olosuhteista Raumalla, taustoittaa Koskenkorva.

» Lähetä palautetta toimitukselle