Koivu Selänteen kanssa kunniagalleriaan: "On tosi mahtavaa olla Teemun kanssa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saku Koivu sai sunnuntaina suuren kunnianosoituksen.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Nelinkertaisella olympia- ja MM-mitalistilla Saku Koivulla oli tunteet pinnassa sunnuntaina, kun hänet nimitettiin kansainvälisen jääkiekkoliiton kunniagalleriaan, IIHF Hall of Fameen.

− Ei todellakaan ole mikään pieni kunnia. Harvoin tällaisia kunnoituksia tulee kohdalle. Tällasina päivinä omaa elämää ja uraa käy läpi, muistoja ja tunteita palaa mieliin, urallaan keskushyökkääjän paikkaa pelannut Koivu pohti Kölnissä järjestetyssä tilaisuudessa.

Mittavan uransa kolmisen vuotta sitten päättäneen Koivun lisäksi sunnuntaina nimityksen sai myös muun muassa Teemu Selänne.

− On tosi mahtavaa, kun tällaisena päivänä saa olla Teemun kanssa.

Koivu ja Selänne ovat kokeneet yhdessä paljon. Jos seurajoukkueuralla esimerkiksi NHL:ssä oma joukkue ei aina ollut suurin suosikki menestykseen, niin maajoukkueturnauksissa asetelma oli eri.

Kaksikko sai kokea Leijonien paidassa huikeita hetkiä laidasta laitaan.

− Teemun kanssa olemme kokeneet paljon uskomattoman hienoja hetkiä ja karvaita tappioita. Nyt olemme tien päässä ja saamme yhdessä jakaa tämän päivän, liikuttunut Koivu sanoi.

− Yhdessä vaiheessa uraa maajoukkuepelit olivat todella tärkeässä roolissa, NHL:ssä puuttuneen itseluottamuksen sai sieltä. Minulla on onnellinen tilanne, että olen päässyt maajoukkueessa pelaamaan loistavien pelaajien kanssa.

Kuten sanotaan, aika kultaa muistot. Koivu ei sanojensa mukaan pelaajaurallaan tajunnut uskomattomien saavutustensa arvoa.

− Kun pelaa, niin ei ole aikaa miettiä, mitä tapahtuu. Fokus on aina seuraavassa haasteessa.

− Nyt kun on ollut pelaamatta muutaman vuoden, niin on alkanut ymmärtää asioita, joita on saavuttanut.

Sunnuntaisessa tilaisuudessa kunniagallerian jäseniksi tulivat Koivun ja Selänteen lisäksi kanadalainen Joe Sakic, saksalainen Uwe Krupp, itävaltalainen Dieter Kalt, isobritannialainen Tony Hand ja yhdysvaltalainen Angela Ruggiero.

» Lähetä palautetta toimitukselle