Koiviston pitkä tie kansainvälisen tason huippupuolustajaksi − "Ei tätä silloin uskonut, kun pelasin C-nuorissa Vaasassa kakkosdivaria"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Koivisto odottaa MM-pudotuspelejä innolla.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonapuolustaja Miika Koivisto pelasi jämäkästi joukkueen takalinjoilla vuoden 2018 MM-kisojen alkusarjassa. Seuraavaksi 27-vuotias pelimies valmistautuu uransa ensimmäiseen kansainväliseen pudotuspelikamppailuun, jossa Suomi kohtaa Sveitsin.

Leijonat selvitti tiensä komeasti puolivälieriin miesten jääkiekon MM-kisoissa Tanskassa. Sveitsi-ottelua edeltävänä päivänä joukkue pyrkii ottamaan mahdollisimman rennosti, turhaa jännittämistä vältellen. Miika Koivisto kertoo suhtautumisestaan välipäiviin.

− Tänään yritämme unohtaa jääkiekon, ja ottaa mahdollisimman rennosti. Vältämme stressitasojen nostamista. En ole käynyt jäällä, enkä mene. On tässä sen verran jäätapahtumia ollut tämän kauden aikana niin pudotuspeleissä kuin täällä kisoissakin. En ole tainnut yhtenäkään välipäivänä käydä jäädä, Koivisto taustoitti.

Sveitsin joukkueessa on paljon pitkän linjan maajoukkuemiehiä, ja oman mausteensa tuovat Nino Niederreiterin ja Roman Josin kaltaiset NHL-tähdet. Leijonien pukukopissa ei oltu vielä keskiviikkoaamuna uhrattu ajatusta alppimaan pelitapaan.

− Ei minulla ole oikein minkäänlaista kuvaa Sveitsin jengistä. Tiedän nimeltä heidän NHL-pelaajansa, mutta emmeköhän me huomenna käy läpi, miten he pelaavatat. Tänään emme puhu jääkiekosta oikeastaan ollenkaan. Eilisen pelin kävimme tuossa läpi.

Koivisto on kulkenut pitkän tien kansainvälisen tason huippupuolustajaksi. Hän pelasi vielä 2010-luvun alkupuolella Vaasassa Mestistä, ja sieltä nousi KalPan ja Kärppien kautta koko kansan tietoisuuteen.

− Kova työhän tässä on taustalla. Ei tätä silloin uskonut, kun pelasin C-nuorissa Vaasassa kakkosdivaria, että olisin joskus tällaisissa kisoissa. Hyvin pääsin Liigassakin, kun huomasin, että samanlaisia jätkiä nämäkin ovat. Ajattelin, että he olisivat jotenkin todella paljon parempia. Montahan vuotta minä Liigassakin hain pelillistä identiteettiäni.

27-vuotias puolustaja ei ole aristellut Kanadan ja Yhdysvaltojen huippusikermien puristuksessa.

− Maailmantähtiä vastaan pelatessa on oltava tarkkana, ja pelattava vähän fiksummin, mutta ei siinä sen kummempaa ole. He ovat todella nopeita liikkeissään ja mailakamppailu on edistyksellisempää laitojen lähellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle