Kivitalon kokoinen Zadorov nauttii pelaamisesta Pohjois-Amerikassa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Zadorov pääsi kokeilemaan kuluvalla kaudella myös NHL-vauhtia seitsemässä ottelussa.
Kuva © Getty Images
Venäjän alle 20-vuotiaiden nuorten maajoukkueen MM-kisajoukkueen ykköspuolustajaparissa luutii Andrei Mironovin rinnalla kivitalon kokoinen Nikita Zadorov. Torstain ottelu Norjaa vastaan oli menestyksekäs kummallekin puolustajalle. Mironov syötti yhden ja Zadorov teki peräti kaksi maalia.

Nikita Zadorov pääsi alkukaudella pelaamaan seitsemän ottelua NHL:ssä ja onnistui avaamaan myös maalitilinsä. Buffalon joukkueessa tapahtuneet muutokset vaikuttivat kuitenkin myös isokokoiseen venäläiseen.

− Kovinkaan moni nuori puolustaja ei pääse pelaamaan NHL:ssä heti ensimmäisenä vuonna varauksensa jälkeen. Ne seitsemän peliä olivat mahtava kokemus ja opin mielestäni paljon.

− Se oli rankkaa aikaa, kun joukkueesta vaihdettiin valmentaja ja monia muita asioita. Toimitusjohtajamme lähetti monia nuoria pelaajia alempiin sarjoihin, kuten AHL ja juniorisarjat. Minua ei haittaa pelata OHL:ssä, sillä tiedän saavani pelata siellä koko kauden.

− Oli todella rankkaa, kun tuli hallille, eikä tiennyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Nyt pelaan loppukauden Londonissa ja taistelemme Memorial Cupin voitosta. Se on mukavaa.

Zadorovin tyyliselle puolustavalle puolustajalle kahden maalin illat eivät ole kovin yleisiä. Varsinkin 9-0-maali oli poikkeuksellista katsottavaa. Zadorov riisti kiekon Norjan alimmalta mieheltä ja irtautui yksi vastaan yksi-tilanteeseen maalivahdin kanssa. Riuskalla laukauksella syntynyt maali synkensi norjalaisten iltaa entisestään.

Zadorov itse oli tyytyväinen otteluun.

− Oli hienoa, kun voitimme tämän ottelun joukkueena. Tämä oli hyvä peli ja meidän täytyy tuoda se seuraavaan peliin Ruotsia vastaan. Meidän täytyy pelata tällä lailla kaikissa peleissä.

Vastustajan peittoaminen 11 maalilla ei ole kovinkaan yleistä jääkiekossa. Zadorov myönsi, että suuri maalimäärä tulee helpottamaan maalintekopaineita jatkossa.

− Tulimme jäälle ja pelasimme vaihto kerrallaan. Pelasimme venäläistä jääkiekkoa ja yritimme tehdä maaleja.

Zadorovilla on selkeät tavoitteet lopputurnausta ajatellen mietittynä.

− Pelaan parhaani mukaan ja koetan auttaa joukkuetta voittamaan kultaa. Aion olla johtaja ja turnauksen paras puolustaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle