TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Kivimäen kauden ensimmäinen

LIIGA / Haastattelu
Normaalisti neloskentässä rouhiva Lukon duunarihyökkääjä Samuli Kivimäki sai komennuksen ennen ottelua ykköskenttään ja osoitti olevan paikkansa arvoinen. Laituri ampui kauden avausosumansa KalPan verkkoon.

Vaasalaislähtöinen Samuli Kivimäki oli todella hyvin ottelussa mukana. Mies ei hätkähtänyt siitä, että paikka kokoonpanossa löytyikin lopulta Lukon ykköskentästä liigan pörssikärjen Perttu Lindgrenin ja tsekkitaituri Jakub Petruzalekin rinnalta.

Laitahyökkääjä ampui raumalaisten viidennen osuman toisessa erässä ja maali oli 22-vuotiaalle samalla kauden avausosuma. Paikkoja oli ottelun aikana jopa useampaankin maaliin, mutta tuuletuksista päätellen myös yksi osuma kelpasi mainiosti.

– Pitihän sitä tuulettaa, oli jo aikakin osua. Voi vaan todeta, että tulihan se sieltä. Olihan siinä paikkoja tehdä vaikka kolmekin maalia, mutta ei vaan osunut. Onneksi nyt sai edes sen yhden tehtyä, huokaisi Kivimäki.

Vaikka neloskentän pelityyli poikkeaa yleensä merkittävästi ykköskentän tekemisistä, Kivimäki kertoi tilanteen olevan hänelle normaalia, sillä samojen miesten kanssa on tullut pelattua aiemmin. Tarjoilussa ei kuulemma ollut moitittavaa.

– Eipä siinä mitään ihmeellistä ollut. Olen minä silloin tällöin pelannutkin noiden kanssa ja mikäs siinä pelatessa. Limppua tulee lapaan, kiitteli Kivimäki ketjukavereitaan.

Lukko kävi edellisenä päivänä ottamassa kuokkaansa Espoossa. Siirtymätaival varsinkin maanteitse pääkaupunkiseudulta Kuopioon asti ei ole mikään kevyt rasti, mutta raumalaiset eivät jättäneet otteluun valmistautumisessa mitään sattuman varaan. Kettupaidat tulivat Pohjois-Savoon lentäen, joten peräkkäisten pelipäivien aiheuttama rasitus jäi merkittävästi pienemmäksi.

– Joo, lensimme Helsinki-Vantaalta tänne, joten sinänsä matka ei painanut. Olimme aika tuoreella jalalla liikkeellä, totesi Kivimäki.


Kivimäen katse löysi paikan avausmaalille.

Heti ottelun alusta oli nähtävissä, että Lukko pyrki iskemään heti paineen syvälle KalPan päätyyn. Moni kuopiolaiskatsoja odotti varmasti raumalaisten kovimman paineen hellittävän ottelun edetessä, mutta toisin kävi. Kettupaidat ottivat lopulta murskaavan voiton.

– Tiesimme, että meillä on tarpeeksi energiaa painaa päälle täydet 60 minuuttia, joten paine pistettiin heti alusta päälle. Lähdimme ottamaan pisteet ja niinhän me tehtiinkin, kertoi Kivimäki.

Lukko on ollut melkoinen vuoristoratajoukkue. Otteet ovat ailahdelleet ottelusta toiseen. Komeaa voittoa saattaa seurata murskatappio aneemisen esityksen jälkeen. Kivimäki ei osannut selittää syytä peliesitysten ailahteluun.

– Välillä joukkueella kulkee tosi hyvin ja joskus tulee huonoja päiviä. Viime peleissä olemme pelanneet todella hyvää kiekkoa, joten uskon että homma lähtee parempaan suuntaan. Meillä on ensi viikolla kolme peliä ja sen jälkeen on tauolla aikaa hioa pelisysteemiä. Eiköhän tauon jälkeen kulje entistä paremmin.

Lukko pelaa ennen joulutaukoa vielä kolme ottelua, joista kaksi on vielä Äijänsuon kotiareenalla. Kivimäki katsoo optimistisesti eteenpäin kohti tulevia pelejä.

– Odotan kyllä kaikista täyttä pistepottia. Meillä on kaikki eväät voittaa jokainen ottelu. Uskon, että meillä on edessämme hyvä viikko, täräytti päättäväinen Kivimäki lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle