Kisareissu ei ollut itsestäänselvyys pettyneelle Arvidssonille: "Inhoan häviämistä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Arvidssonin unelma Stanley Cupista mureni pudotuspelien toisella kierroksella.
Kuva © Getty Images
Nashville Predatorsin putoaminen NHL:n pudotuspeleistä tiesi kolmea vahvistusta Ruotsin MM-joukkueelle. Viktor Arvidssonille päätös tai kisojen alku ei ollut helppo.

Nashville Predatorsin yllättävä putoaminen tiesi Filip Forsbergin, Mattias Ekholmin ja Viktor Arvidssonin liittymistä Ruotsin MM-ryhmään. Arvidsson oli kolmikosta ainoa, joka puki sunnuntaiseen Sveitsi-otteluun.

Koko kisoissa pelaaminen oli päätös, jota ruotsalaishyökkääjän piti hetki puntaroida. Predatorsia pidettiin yhtenä suurimmista suosikeista Stanley Cupin voittajaksi, eikä pettymystä unohdeta hetkessä.

− Päätös kesti hetken. Pettymys ei ole vieläkään kadonnut kokonaan mielestäni, Arvidsson aloittaa.

− Minä inhoan häviämistä, ja aion tehdä kaikkeni, jotta tämä joukkue menestyy.

Laituri ei ole kaikista tutuin näky Ruotsin maajoukkueessa, sillä kyseessä on hänen ensimmäinen aikuisten MM-turnauksensa. Läpimurtoa suuremman yleisön tietoisuuteen tekevä Arvidsson on kahdella edellisellä kaudellaan noussut Predatorsin tärkeimpiin hyökkääjiin iskien yli 60 tehopistettä.

Odotukset MM-reissua kohtaan ovat korkealla.

− Oli hauskaa saada kisat omalta osaltani käyntiin. Tästä reissusta tulee varmasti hauska, Arvidsson ilakoi.

Ruotsin alkulohko on ollut tuloksellisesti riemumarssia, sillä kuusi ottelua ovat tuoneet kuusi voittoa. Ensimmäinen ottelu matkustamisen jälkeen on ymmärrettävästi haastava, mutta toisessa ja kolmannessa erässä myös Arvidsson alkoi saada tilanteita aikaiseksi.

− Ennen sitä avauserä oli haasteellinen, kun jalat eivät olleet käynnissä. Tälläkin hetkellä pää on melko tyhjä ja energiatasot alhaalla, Arvidsson tuskailee.

Pelituntuman löytäminen ennen pudotuspelejä on tärkeää.

− Mukaantulo jo tässä vaiheessa helpottaa prosessia huomattavasti. Pelitavan oppiminen ja pelikaverien tunteminen jäällä ja sen ulkopuolella vie aikaa, 25-vuotias hyökkääjä arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle