Kisapaikan lunastanut Rautanen: "Sarjatason vaihtelu hyvä kombinaatio"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rautanen on esiintynyt tällä kaudella KHL- ja Mestis-kaukaloissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Suomen kokoonpanossa olevasta seitsemästä puolustajasta vähimmälle vastuulle jäi avausottelussa Juho Rautanen, jolle kisapaikan nappaaminen oli jo hyvä saavutus. Hän kuitenkin löytää myös omasta pelistään parannettavaa tuleviin otteluihin.

Juho Rautanen sai peliaikaa avausottelussa hieman päälle seitsemän minuuttia, siinä missä Juuso Välimäen, Vili Saarijärven ja Miro Heiskasen jääaika ylitti 20 minuuttia. Seitsemänneksi puolustajaksi merkitty Rautanen onnistui kuitenkin analysoimaan joukkueen suoritusta asianmukaisesti.

− Vähän oli nihkeä peli meiltä. Tuntui, että oli käsijarru vähän päällä, emmekä saaneet parasta irti.

Parannettavaa oli myös Rautasen omissa otteissa, ainakin jos pelaajaa itse on uskominen.

− Ei ollut kyllä sellaista peliä, mihin pystyn. Pelinopeuden kanssa on vielä tekemistä, kun pienessä kaukalossa täytyy ratkaisut tehdä nopeammin.

Tappion hetkellä Rautanen näkee positiivisena asiana turnauksen nopean jatkumisen.

− Emme ole sillä tavalla käyneet vielä tulevaa vastustajaa läpi. On kuitenkin hyvä, että turnauksissa tulee nopeasti uusi peli, joten ei jää murehtimaan tappiota.

MM-leirille lähti joulukuun puolivälissä kymmenen puolustajaa, joista kolmen kohtalona oli kotimatka ennen joulua. Rautaselle ei kovinkaan monen ennakko-odotuksissa ollut kisapaikkaa varattuna, mutta hän onnistui valloittamaan paikan ja samalla Robin Salo jäi joukkueen ulkopuolella.

− Kun leiritykseen lähdin, isoin tavoite oli ottaa kisapaikka. Nyt kun se on saavutettu, katsotaan eteenpäin.

Rautanen on pelannut alkukaudella kahdessa täysin erilaisessa sarjassa. KHL:n ja Mestiksen välillä palloilun voisi olettaa vaikeaksi, mutta Rautanen ei itse ajattele näin.

− Ei sarjatason vaihtelu ole tuonut ongelmia. Olen itse asiassa nähnyt sen hyväksi kombinaatioksi, kun Jokereissa saa pelata todella kovia pelejä, ja sitten kun siellä jää pienemmälle vastuulle, on saanut mahdollisuudet vetää isot minuutin Mestiksessä. Kyllä se on minun mielestäni toiminut hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle