BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Kimmo Koskenkorvan pitkä ammattilaisura päätökseen

LIIGA / Haastattelu
Kimmo Koskenkorvan viimeiseksi liigajoukkueeksi jäi Pelicans.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Suomessa ja Ruotsissa yli 800 aikuisten pääsarjaottelua urallaan tahkonneen Kimmo Koskenkorvan pelit jatkuvat nyt kuntoilumielessä.

Kärppien nousun kautta liigayleisön tietoisuuteen tullut Kimmo Koskenkorva on lopettanut ammattilaisuransa. Kärppiä, SaiPaa, Tapparaa, Lukkoa ja Pelicansia Liigassa edustanut 36-vuotias Koskenkorva ehti pelata 615 runkosarja- ja 79 pudotuspelikamppailun lisäksi yli sata ottelua kahden Skellefteå-kauden aikana Ruotsin pääsarjaa. Koskenkorva kertoi Jatkoajalle päätöksen kypsyneen elo-syyskuun vaihteessa.

− Treenasin kyllä vielä koko tämän kesän, mutta joukkuerintamalta ei löytynyt mitään järkevää juttua, Koskenkorva perustelee.

− Pari viime vuotta kun muutimme, niin tuli kyllä mitta täyteen siihenkin hommaan. Tuntui perheasioiden ja rakennusprojektin takia, että nyt on hyvä aika asettua jo aloilleen.

Kaudet 2000-02 Kärppien liigajoukkueessa pelannut haukiputaalaislähtöinen laituri siirtyi Tapparaan kaudeksi 2002-03, jonka päätteeksi Tappara ja Koskenkorva juhlivat mestaruutta.

SaiPassa kapteenina

Kolmen Tappara-kauden jälkeen Koskenkorva siirtyi Lappeenrantaan. Ensimmäisellä kaudellaan SaiPassa Koskenkorva muodosti yhdessä Ville Viitaluoman ja Joonas Vihkon kanssa joukkueen ykkösketjun, ja seura selvisi seitsemän vuoden jälkeen pudotuspeleihin.

Seuraavalla kaudella Koskenkorva nimettiin joukkueen kapteeniksi, ja tuloksena oli liigauran parhaaksi jäänyt pistesaldo 19+23=42. Kyseinen kausi toi myös kutsun maajoukkueeseen. Miesten maaotteluita kertyi uralle yhteensä 11 kappaletta. Tämän lisäksi tilille ehti tulla kansainvälisiä pelejä nuorten maaotteluissa.

Kaksi seuraavaa kautta laituri pelasi uutta nousua tehneessä Skellefteåssä.

− Joo, se oli hyvä keikka. Oli kiva nähdä muutakin kuin tätä Suomen Liigaa. Siellä on lisäoppia Suomellekin. Liigan, fanien ja koko urheilukulttuurin kannalta. Antoi myös potkua paluulle Liigaan, miettii Koskenkorva.

Tämän jälkeen edessä oli paluu Kärppiin, jossa Koskenkorva pelasi vuodet 2009-12. Ammattilaisuran kaksi viimeistä kautta Koskenkorva pelasi Lukossa ja Pelicansissa.

Luistimet eivät ole täysin naulassa vieläkään. Edelleen nopeajalkainen laituri jatkaa pelaamista II-divisioonan Uleåborg AIK:ssa. Kilpailuvietti on säilynyt, mutta lähinnä kuntoilumielessä.

− Ainahan se niin käy, kun lyö pelipaidan päälle. Sellaisen, missä on logo rinnassa ja numero selässä, niin kilpailuvietti sieltä nousee esille. Kakkosessakin on ihan hyviä nuoria jätkiä, ja vauhti on ollu kova ainakin treeneissä. Kiva nähdä minkalaista itse peli on siellä. Vaikea se on ihan heittää pelihommia pois, kun on ikänsä pelannut.

Uraan mahtui monenlaista tapahtumaa. Loppuminen oli lähellä jo viime kaudella, kun Koskenkorva loukkasi ranteensa vakavasti Jokerit-pelaajan luistimen viiltäessä sen auki.

− Joo, onhan tuohon uraan mahtunut kaikenlaista tapahtumaa. Kaikista on loppujen lopuksi jäänyt paljon käteen. Ovat ne sitten olleet hyviä tai huonoja juttuja, Koskenkorva ynnää.

» Lähetä palautetta toimitukselle