Kilpeläinen keräsi kiitosta nollapelin jälkeen

LIIGA / Haastattelu
Ensimmäisen nollapelinsä jokeripaidassa pelannut Eero Kilpeläinen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin ja tietysti nollapeliin. Myös joukkueen kakkosvalmentaja Tomi Lämsä suitsutti Porista Helsinkiin muuttanutta maalivahtia.

Jokerien maalille täksi kaudeksi siirtynyt Eero Kilpeläinen oli tiistaina joukkueensa viimeinen lukko, kun Jokerit löylytti HPK:ta lukemin 6-0. Iltapuhteestaan 22 torjunnalla selvinnyt veräjänvartija oli lauantaisen Pelicans-tappion jälkeen tyytyväinen koko joukkueen otteisiin.

– Tosi hyvä fiilis. Onneksi opittiin siitä Pelicans-pelistä, että pitää pelata 60 minuuttia, jotta ansaitaan voitto. Tänään pelattiin minun mielestä tosi jämäkästi koko peli mukaan lukien myös viimeinen erä. Tulos tietysti kertoo sen, mutta myös peli-ilme.


Kilpeläinen oli joukkueensa viimeinen lukko HPK-ottelussa.

Jokerien hyökkäävän pelitavan takia maalivahti voi joutua välillä olemaan pitkiäkin aikoja ilman torjuntoja. Kilpeläinen myönsi sen hieman haittaavan keskittymistä, kun laukauksia ei tule tasaiseen tahtiin.

– On se sillä tavalla vähän vaikeata, että pitää pysyä hereillä koko ajan. Joka erässä tulee kuitenkin jonkun verran pahoja tilanteita. Sen tietää aina, että jos ei vähään aikaan tule vetoja, niin kohta sieltä tulee joku paha tilanne.

Kakkosvalmentaja Tomi Lämsä oli ottelun jälkeen tyytyväinen koko joukkueensa otteisiin. Lämsä on ollut alkukauden aikana tyytyväinen Kilpeläisen ammattimaisuuteen.

– Kokonaisuuden kannalta tämä oli äärimmäisen tärkeä voitto, ja myös Eerolle itselleen tärkeä onnistuminen jokeripaidassa. Hän on huippumaalivahti ja hänen pelaamisensa tiivistyy vielä tästä entisestään. Jokainen maalivahti tarvitsee nollapelejä vahvistuakseen. Eero on sopeutunut tänne erittäin hyvin. Hän on tunnollinen kaveri ja ammattimies omalla tontillaan, ja tekee kaiken viimeisen päälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle