Kiloja kerännyt Lehkonen lähtee mestaruusjahtiin

SHL / Haastattelu
Lehkonen aloittaa toisen kautensa intiaanipaidoissa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Terveenä kesän harjoitellut Artturi Lehkonen ei meinannut viime kaudella mahtua joka ottelussa Frölundan kokoonpanoon, mutta nyt hyökkääjä on vuoden vanhempi ja valmiimpi.

TPS:n juniorijoukkueissa pelannut ja liigauransa KalPassa aloittanut Artturi Lehkonen lähti vuosi sitten Göteborgiin kehittymään. Frölundassa pelaa paljon muitakin nuoria, joten joukkue on ollut Lehkoselle hyvä paikka pelata. Alkava kausi vaikuttaa miehen mielestä lupaavalta.

- Mielestäni meillä on hyvä nippu kasassa. Me nuoret pelaajat olemme vuoden kokeneempia ja olemme saaneet hyviä täsmähankintoja joukkueeseen, Lehkonen kertoo.

Hyökkäyspään taidoistaan tunnetun Lehkosen tavoitteena on varmasti napata mahdollisimman pian pelipaikka Montreal Canadiensissa, joka varasi hänet kesällä 2013 toisella kierroksella. Sitä ennen Lehkonen tarvitsee ennen kaikkea lisää voimaa, ja sitä on kuulemma tullut.

- Nyt kun on saanut olla terveenä koko kesän, niin on tullut kiloja vähän lisää ja voimaa sitä kautta, Lehkonen kertoo kehityksestään.

Viime vuonna Frölunda pääsi välieriin asti SHL:ssä. Lehkonen uskoo, ettei joukkue ole tälle kaudella ainakaan heikompi.

- Kyllä me olemme vahvistuneet! Vaikka menetimme esimerkiksi Mathis Olimbin Jokereihin, niin olemme ehkä tänä vuonna neljän kentän joukkue. Meillä on siis neljä hyvää kenttää, joista jokainen pystyy tekemään tulosta.

Lehkonen vinkkaa myös, ketä Frölundasta kannattaa seurata alkavalla kaudella.

- Mattias Janmarkia. Hän on erittäin nopea sentteri, joka osaa laittaa kiekkoa reppuun.

Suomen alle 20-vuotiaiden kanssa ikimuistoisen kullan Ruotsin kisoista 2014 hakeneen Lehkosen tavoite alkavalle kaudelle on selvä. Frölundalle kelpaa vain yksi asia.

- Meidän tavoitteemme on mestaruus.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle