Kiiskinen ei halua jäädä tuleen makaamaan: "Finaali taisi hieman jännittää"

CHL, SHL / Haastattelu
Tuomas Kiiskinen kuuluu Växjön johtoyksilöihin. Kuva TPS Cupin Lukko-ottelusta.
Kuva © Timo Savela

Ottelun alussa Växjöllä oli vaikeuksia saada laadukkaita maalipaikkoja, vaikka suuntaus olikin varsin suoraviivainen. Hyökkäykset olivat usein puskemista alivoimaisena, mikä pakotti ruotsalaiset nopeisiin ratkaisuihin kiekon kanssa.

− Finaali taisi hieman jännittää joukkuettamme. Meidän hyökkäyspelaaminen ei ollut ihan uomissaan, Tuomas Kiiskinen avaa.

Växjölla oli ottelun aikana selvästi enemmän maalipaikkoja, mutta siitä huolimatta JYPin voittolukemiksi kirjattiin 2−0. JYP kaivoi maalipaikkoihin kaivatun tylyyden, joka ruotsalaisten riveistä puuttui.

Avainasemaan nousikin vanha klišee: erikoistilannepelaaminen.

− Ne ratkaisevat finaaleja. Tällä kertaa JYP teki ylivoimamaalin, me emme, Kiiskinen summaa.

Päätöserässä hylätty Växjön tasoitusosuma herätti jonkin verran porua, mutta Kiiskinen ei halunnut piiloutua tämän taakse.

− Mielestäni JYPin pelaaja työnsi meidän pelaajamme maalivahdin päälle, mutta emme me tuomareihin kaatuneet.

− JYP oli parempi ja ansaitsi voittonsa.

Växjössa on helppo viihtyä

Rennonletkeä taituri edustaa ruotsalaisseuraa jo neljättä kauttaan. Nopeasti SHL:n huipulle nousseessa organisaatiossa on puitteet kunnossa, eikä joukkuekaan ole nimettömimmästä päästä. Kiiskinen korostaakin mahdollisuutta menestyä joka vuosi.

Täksi kaudeksi ruotsalaisseuraan nousi SHL:n pistepörssin kolmonen, Elias Pettersson. Vasta 19-vuotias taituri on pelannut pitkin kautta myös kuopiolaisen ketjukaverina. 

− Hän pisti heti silmällään taidollaan ja kyvyllään nähdä kenttä. Aivan erityinen kaveri, hyökkääjä kehaisee.

− Joukkueessa on muutenkin neljä vahvaa kenttää, sekä ajoittain meitä pystyssä pitävä maalivahti (Viktor Fasth).

31-vuotias taituri kuuluu Växjön kärkihyökkääjiin. Suuri rooli SHL:aa ylivoimaisesti johtavassa seurassa maistuukin luonnollisesti hyvältä.

Kokemusten tuomaa näkemystä kuvastaakin fiksu suhtautuminen finaalitappioon. Myös tappion hetkellä pitää osata kaivaa hyvät asiat ja ottaa opiksi.

− Tämä oli hyvä opetus meillä SHL:n pudotuspelejä ajatellen. Tästä ammennetaan, josko sitten ei enää jännittäisi, Kiiskinen naurahtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle