TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Kiekkokiertolainen Antti Karhula jatkaa uraansa Saksassa

MESTIS / Haastattelu
Alkavalla kaudella Antti Karhula pelaa Saksan 2-bundesliigassa ETC Eispirates Crimmitschau joukkueessa. Jatkoaika kyseli miehen odotuksia alkavasta kaudesta.

Antti Karhulasta voidaan puhua todellisena kiertolaisena, sillä Suomessa mies on pelannut 1-divisioonaa/Mestistä Kärpissä, UJK:ssa, Jukureissa, KooKoossa, Sportissa ja Hokissa. Ulkomailla Karhula on kiekkoillut Ruotsissa, Ranskassa, Italiassa ja Saksassa.

Suomessa Karhula pelasi viimeksi kaudella 2004-05, mutta kausi Jukureissa jäi kahteen runkosarjan otteluun. Jukureista mies siirtyi Italian Serie A:n Torino joukkueeseen, pelikavereina olivat mm. KooKoon ajoilta tutut Mikko Mattila ja Joose Lipponen.

EV.Weiden - ETC Crimmitschau Eispirates

Viime kauden Antti Karhula pelasi Saksan Ober-liigan EV.Weiden -joukkueessa. Karhula oli tyytyväinen kauteensa. Joukkue pelasi ylemmässä loppusarjassa ja sijoittui siinä kuudenneksi. Karhula itse pelasi lähes kaksi pistettä/ottelu tahdilla.

- Omasta mielestäni pelasin hyvin ja myös vastuuta tuli riittävästi, mies muistelee.

Alkavalle kaudelle Karhula siirtyi sarjaa ylemmäksi 2-Bundesliigaan ETC Crimmitschau Eispirates -seuraan. Mies on seuran ainoa suomalainen pelaaja ja koko sarjassa on Karhulan lisäksi kolme muuta suomalaista pelaajaa; Aki Tuominen, Niklas Hede ja Mika Puhakka.

Saksalainen fanikulttuuri saa Karhulalta kiitosta.

- Kyllähän fanikulttuuri on täällä ihan eritasolla kuin Suomessa. Täällä ihmiset uskaltavat laulaa, huutaa ja pukeutua seuran väreihin, olet sitten kaupunginjohtaja tai nakkikioskin myyjä, Karhula kiittelee.

Seuran kotihalli vetää 6500 katsojaa, joista vain 150 pääsee istumaan. Karhula arvioi että peleissä käy keskimäärin noin 3000 fania. Halli on hieman toisenlainen kuin mihin Suomessa on totuttu.

- Hallin toinen sivu ja pääty on auki, joten talvella on vilpoista. Onneksi halli on metsän suojassa, niin ei pääse satamaan tai tuulemaan sisään, Karhula naureskelee.

Joukkue pelaa runkosarjassa 52 peliä ja siihen päälle vielä mahdollisesti playoffit tai playoutit. 14 joukkueen sarjasta kahdeksan parasta selviää playoff-peleihin. Pelejä on kahdesti viikossa ja päälle harjoitukset. Joukkueen tavoitteena on playoffit.

- Pelipäivät ovat yleensä perjantai ja sunnuntai, mutta joskus pelataan myös tiistaisin. Harjoituksia on kahdesti päivässä. Maanantai on yleensä vapaapäivä ellei tiistaina ole peliä. Muistaakseni koko kaudella taitaa olla kaksi vapaata viikonloppua, Karhula toteaa.

Karhula pitää Saksan pelityylistä joka on vapaampaa kuin Suomessa. 2-Bundesliigan mies arvioi olevan Mestiksen tasoa.

- Pelityyli ei ole niin tylsää ja tarkkaa kuin Suomessa ja siksi pidän siitä enemmän. Taso on ehkä muutaman vuoden Suomea jäljessä, mies vertailee.

Kaupungissa on noin 20 000 asukasta, mutta onneksi lähellä on muutama suurempi kaupunki ja Berliiniin noin kahden tunnin ajomatka. Karhulan arki on samanlaista kuin Suomessa.

- Arki sujuu perinteisesti eli aamutreenien jälkeen lounas, päikkärit, toiset treenit ja ruokailu. Illalla sitten katselen elokuvia tai hengailen pelikavereiden kanssa kaupungilla.

Viime kesän 30-vuotias Karhula vietti Mikkelissä ja harjoitteli myös Jukureiden kanssa.

- Harjoittelin paljon yksin, mutta kävin myös muutaman kerran viikossa Jukureiden kanssa jäällä. Harjoittelu onnistuu hyvin yksin, mutta kyllähän esim. sulkapallo ja tennis ovat hauskempaa kaverin kanssa, mies kertoilee.

Miehen suunnitelmissa on pelata vielä muutama kausi ja mieluiten Euroopassa. Myös Suomessa Karhula voidaan nähdä tulevaisuudessa.

- Alkavalla kaudella on tarkoitus onnistua niin hyvin, että saisin jatkaa jossain päin Eurooppaa. Kausi kerrallaan kuitenkin mennään ja aikomus on pelata niin kauan kuin pelaaminen on kivaa ja paikat kestävät. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka pelaisin vielä myös Suomessa joskus, mies pyörittelee.

Suomalaista kiekkoilua mies seuraa tiiviisti.

- Päivittäin tulee seurattua vanhojen joukkueiden ja pelikavereiden tekemisiä. Jatkoaika ja teksti-tv ovat ahkerassa käytössä, mies toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle