Kiekko-Vantaan Mäkisellä selkeä tavoite: Vuoden kuluttua Liigaan

MESTIS / Haastattelu
Atte Mäkinen tähyilee kauden päätteeksi Liigaan.
Kiekko-Vantaan 21-vuotias hyökkääjä Atte Mäkinen aikoo pelata hyvän tulevan kauden ja tähdätä sen jälkeen Liiga-jäille. Valmistelut tulevaa kautta koskien on tehty. Peliaikaa ja vastuuta tuli harjoitusotteluissa siinä, missä omaan peliin tuli kiekollista rauhallisuutta.

Kiekko-Vantaan kauden harjoituspelit sujuivat mainiosti. Joukkue pelasi viisi ottelua, mistä voittoja neljä ja yksi tappio . Lohipaidat voittivat eteläkorealaisen ammattilaisseura High1:sen, LeKin, Peliitat ja Espoo Unitedin. Tappio tuli toisessa kohtaamisessa High1:stä vastaan, kun Aasian liigassa pelaava korealaisjoukkue kukisti vantaalaiset 4-3. Hyökkääjä Atte Mäkinen näkee asian positiivisena.

− Harjoitusottelut olivat nousujohteista kiekkoa. Alkuun haettiin asetelmia, mutta tähän päivään tultaessa parempaan suuntaan on menty. Saimme viisikkopelin toimimaan melko hyvin. Tästä on hyvä lähteä runkosarjaan, Mäkinen totesi.

Tuore päävalmentaja Pasi Arvonen saa suitsutusta Mäkiseltä. Vantaan kehittymisen mestaruustasolle nähnyt Mäkinen arvostaa uutta luotsia.

− Isoin asia on urheilullisuus ja jokapäiväinen tekeminen. Pelillisesti Arvonen on tuonut mukanaan aktiivisuuden ja liikkeen, Mäkinen sanoi.

Omasta roolistaan Mäkinen ei ole täysin varma. Peliaikaa on siunaantunut mukavasti, mikä kertoo siitä, että Mäkisen arvostus joukkueessa on merkittävää. Nuoresta iästään huolimatta nuorukainen saa mahdollisuuksia.

− Harjoitusotteluissa tuli hyvin vastuuta. Pääsin mukaan ylivoimakentälliseen, ja peliaikaa on tullut mukavasti. Kaiken kaikkiaan minulla on hyvä rooli.

Kauden päätteeksi haluja Liigaan

Oma kehitys kauden alla on lupaillut hyvää. Mäkinen on on tyytyväinen omiin suorituksiinsa harjoitusotteluissa. Ottelut sujuivat mallikkaasti, ja mukaan tuli myös pari osumaa.

− Joukkueemme on löytänyt yhteisiä kemioita. Viime kaudesta olen saanut peliin kiekollista rauhallisuutta, Mäkinen kommentoi.

Viime kausi oli Atte Mäkiselle hyvä.
Kuva © Timo Savela

Viime kausi oli Kiekko-Vantaan kannalta likimain nappisuoritus, kun lohipaitojen tie mestaruuteen katkesi vasta loppuottelusarjassa. SaPKo oli kova vastus, sillä se sinetöi mestaruutensa suoraan neljässä ottelussa. Mäkinen näkee asiassa sen, mitä useat eivät tule edes ajatelleeksi.

− SaPKo oli hyvä, emmekä me sitten olleetkaan tarpeeksi hyviä. Tulokset eivät kerro kaikkea, sillä meillä oli hyviä mahdollisuuksia voittaa ottelusarjassa otteluita, Mäkinen totesi.

Se miksi vantaalaiset ylsivät loppuottelusarjaan, johtui pitkälti suuresta antaumuksesta, mitä pelaajat pitivät yllä. Mäkinen listaa muutamia asioita, miksi joukkue pelasi historiansa toiseksi parhaan kautensa.

− Kaiken takana oli pelaaminen joukkueena. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa. Meillä oli taitoa ja kykyä, ja suurin asia oli kuitenkin yhteinen sitoutuminen, Mäkinen virkkoi.

Arvonen kertoi aiemmin haastattelussa, että tuo vantaalaiseen kiekkoon omat mausteensa. Mäkisellä on selvä käsitys uuden päävalmentajan suuntauksista. Kiekko-Vantaan perinteinen kova vauhti säilyy, mutta mukaan mahtuu myös hyppysellinen muuta.

− Valmentaja on tuonut mukanaan aggressiivisuutta ja vauhtia. Kaukalossa nähdään hyvää liikettä. Pyrimme välttämään maalin taakse jäämistä ja sitä kautta hitaita hyökkäyksiä. Tarkoitus on pelata aktiivista kiekkoa, Mäkinen sanoi.

Mäkinen ei ole miettinyt, mitä tekee urheilu-uran jälkeen. Miehellä on kuitenkin ikää vasta sen 21, joten vyölle voi tulla jääkiekossa vielä paljon pelivuosia. Tulevaisuuden suunnitelmista tärkein on nouseminen ja pääseminen Liigaan.

− Tänä kautena pelaan hyvän kauden ja ensi vuonna pelaan Liigassa. Sen vuoksi teen jokapäivä töitä, Mäkinen totesi.

Kiekko-Vantaa on uudistunut likimain puolella joukkueella. Uudet pelaajat ovat hitsaantuneet hyvin yhteen muun joukkueen kanssa, ja tunnelma pukukopissa on hyvä ja rento.

− On hyvä fiilis. Meille tuli paljon uusia pelaajia, mutta he ovat sopeutuneet hyvin. Kaikki ovat hyviä jätkiä, Mäkinen sanoi.

Mäkinen rentoutuu pelaamalla pleikkaria ja viettämällä aikaa tyttöystävän ja ystävien kanssa. Kesäisin nuorukainen pelaa mielellään tennistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle