Kiekko-Vantaan kausi meni päin prinkkalaa

MESTIS / Haastattelu
Kauden alussa Kauppi asetti tavoitteeksi runkosarjassa 7. tai 8. sijan
Kuva © Timo Savela
Kun pudotuspelikiima alkaa vasta heräillä Mestiksessä, on Tikkurilan Urheilupuistossa alkuillasta hiljaisempaa kuin yli puoli vuotta sitten. Joukkueen rahkeet eivät riittäneet kahdeksan parhaan joukkoon runkosarjassa, ja pelit päättyivät siihen. Haastattelussa päävalmentaja Jami Kauppi kuvailee joukkueen taivalta.

Kiekko-Vantaan Mestis-kausi päättyi tällä kaudella runkosarjaan. Joukkueella oli vielä muutaman runkosarjaottelun ajan aika ja paikka varmistaa pudotuspelipaikka, mutta tarvittavaa voimaa ei joukkueesta löytynyt.

Lopulta vantaalaiset jäivät viimeisiksi, eikä selittelyjä jäänyt kukaan odottamaan. Sen verran huonosti joukkue pelasi esimerkiksi kotiotteluita. Kiekko-Vantaa pelasi kaudella 28 kotiottelua, joista se voitti vain kahdeksan.

Päävalmentaja Jami Kauppi pitää lohipaitojen kautta vaikeana. Sopivia pelaajakoostumuksia oli haastavaa löytää.

− Kausi oli vaikea niin pelaajille kuin valmennukselle. Joukkueessa kiersi liian paljon pelaajia, eikä yhtenäistynyt vasta kuin ihan sarjan lopussa, Kauppi summasi.

Kehitystä monella osa-alueella

Kiekko-Vantaassa kävi pelaamassa yli 60 pelaajaa. Pukukopissa ja jäällä oli vaikeuksia löytää yhteistä säveltä, kun miltei peliin kuin peliin vaihtui neljä tai viisi uutta pelaajaa. Asialla oli varmasti merkitystä joukkueen menestymiseen.

− No, totta kai sillä oli merkitystä, Kauppi totesi.

Lohipaidat petrasivat otteitaan, vaikka tuloksena olikin yllättäen tai vähemmän kotitappio. Vieraissa joukkue pelasi melkein paremmin kuin kotiluolassa Tikkurilan Urheilupuistossa.

− Pelitapamme parani kauden mittaan. Yli- ja alivoimapelimme kehittyi.

Kiekko-Vantaan identiteettiin kuului tällä kaudella hirmuinen määrä omia junioreita, joiden otteet olivat tärkeässä roolissa. Joukkueen nuoret sankarit kasvoivat kauden mittaan ja ottivat entistä isompia askelia kohti Mestistä.

− Nuoret ovat kasvaneet kauden aikana. Mutta he kärsivät todella paljon pelaajabudjetin vuoksi, Kauppi sanoi.

Noora Räty saa kehuja

Historiallisen ensimmäisen Mestis-kautensa Kiekko-Vantaassa ja Bewe TuusKissa pelannut Noora Räty saa Kaupilta hyviä arvosteluja. Eritoten espoolaisen veräjänvartijan kehitys on ollut huimaa. Alkukaudesta 25-vuotias Räty oli haparoiva yksin läpi-tilanteissa, mutta loppua kohti sekin kohentui.

− Noora on hyvä maalivahti miesten sarjaan. Minulla ei ole tietoa, mitä hän suunnittelee jatkon suhteen, Kauppi kuvaili.

Kauppi mainitsee Aleksi Järvisen yhdeksi kauden parhaista

Loppukaudesta Kiekko-Vantaasta lähti muille maille iso liuta pistepörssin kärkinimiä, kuten Aleksi Rutanen, Tomi Tuomisto, Iikka Kangasniemi. Monen huulilla varmasti maistui pieni luovuttamisen maku. Oliko pudotuspelipaikasta tosissaan taistelevan joukkueen pakko luopua avainpelaajistaan?

− Ei se ollut luovuttamista valmennukselta, mutta en tiedä muiden seurojen puolesta siirroista, Kauppi mainitsi.

Kuka esitti kauden aikana illasta toiseen vakuuttavia tekoja? Kaupin mukaan joukkueen parhaaksi pelaajaksi kaudella 2014-15 nousi 21-vuotias Aleksi Järvinen. Kausi oli Järvisen ensimmäinen Mestiksessä. Mies osoitti vaarallisuutensa 20. helmikuuta kotiottelussa KeuPaa vastaan. Hän tehtaili tehopisteet 4+1. Lohipaidat voittivat tuon ottelun lukemin 8-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle