Kiekko-Vantaa etsimässä identiteettiään

MESTIS / Haastattelu
Aleksi Järvinen pelaa myös ensi kaudella Kiekko-Vantaassa.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa valmistautuu pikkuhiljaa tulevaan Mestis-kauteen. Joukkue viettää taukoa yhteisistä harjoituksista, kun pelaajilla on edessään omatoiminen harjoittelu aina elokuussa alkaviin harjoitusotteluihin.

Kiekko-Vantaan kokoonpano alkaa muovautua tulevaa Mestis-kautta ajatellen. Jokainen pelaaja tällä hetkellä – kaikki viisitoista – on läpäissyt hyväksytysti kuntotestit, joita seura on kehitellyt.

Lohipaitojen pääluotsin Simo Mälkiän mukaan joukkue etsii yhä vahvistusta jokaiselle pelialueelle, niin puolustajia kuin hyökkääjiä. SaiPan A-nuorista Vantaalle tolppien väliin siirtyvä Santeri Lipiäinen on ainoa maalivahti, joka on allekirjoittanut sopimuksen seuran kanssa.

− Olemme lomalla, koska heinäkuussa ei saa harjoitella. Aloitamme sitten elokuussa harjoituspeleillä. Pelaajille tulee kuusi ja puoli viikkoa omatoimista harjoittelua, valmentaja Mälkiä kertoi.

− Toiveissa olisi saada pari pelaajaa melko nopeasti, Mälkiä jatkoi.

Mestiksen pitäisi olla ammattimaisempi

Kiekko-Vantaalle on tullut uusia pelaajia jokaiselle paikalle. Oli kyseessä sitten uusi tai vanha pelaaja, joukkue odottaa, että tämä on halukas tekemään töitä ja haluaa mennä eteenpäin. Tavoitteet pitää olla korkealla.

− Mestis on älytön sarja, kun miettii korvauksia, matkustamista ja harjoittelua. Pitäisi olla enemmän ammattimaisempaa toimintaa, Mälkiä sanoi.

Lohipaidat eivät ole vielä asettaneet ensi kauden tavoitettaan. Alkusyksyn iltoina tuo tavoite sitten lyödään lukkoon.

− Emme ole keskustelleet tavoitteesta. On vaikea sanoa tavoitetta, kun ei vielä ole täyttä miehitystä. Se on selvä, että parempaan tavoitellaan. Ei kukaan lähde pelaamaan viimeisestä sijasta, Mälkiä totesi.

Mukana sopivaa vanhuutta

Mälkiän mukaan ei ole selvillä pahinta kilpakumppania. Jokaisesta ottelusta on mahdollisuus saada kolme pistettä.

− Kaikkia vastaan pelataan, eikä voi saada enempiä pisteitä kuin kolme. Aika näyttää, mitä sarjataulukko sanoo tyyliin joulukuussa. Kesäkuussa on vaikea ennustella, Mälkiä kertoi.

Mälkiä on sitä mieltä, että Mestis koostuu pääosin nuorista lupauksista.

− Kyllä Mestis-joukkueet koostuvat nuorista, mutta onneksi olemme saaneet muutaman vanhemman pelaajan. Jo tässäkin kokoonpanossa on esimerkiksi Pekka Niemimaa, Mälkiä sanoi.

Yhteistyön HIFKin kanssa palveltava kumpaakin

Kiekko-Vantaa teki yhteistyösopimuksen HIFK:n kanssa ensi kaudeksi. Pelaajasiirtoja tulee, mutta se ei välttämättä tuota hallaa joukkueelle.

− Kyllä me tiedämme ja olemme puhuneet, että kyseessä on joukkueurheilua eikä täällä voi käydä paljon eri pelaajia. Realismi on kuitenkin, että pelaajia tulee ja menee, mutta tavoitteemme on saada tiivis runko, ketkä haluavat pelata joukkueena, Mälkiä sanoi.

− Yhteistyön pitäisi palvella kumpaakin joukkuetta. HIFK:ssa saattaa olla sellaisia pelaajia, jotka eivät vielä ole Liiga-kelpoisia, mutta jotka ovat kuitenkin sopimuspelaajia. Kiekko-Vantaa tulee tässä vaiheessa mukaan. Se auttaa meitä paljon.

Tarkoitus täyttää katsomot

Kiekko-Vantaa haluaa tarjota kotiyleisölle viihdyttävää peliä ja etenkin kotikaupungin pelaajia. Etsinnässä on joukkueen identiteetti.

− Tarkoitus on, että saisimme yleisöäkin käymään. Useina kausina on ihmetelty katsojien vähyyttä, Mälkiä kertoi.

− Jos saamme kaukaloon sitä vantaalaisuutta ja vantaalaisia pelaajia, pelaamme aktiivista ja rohkeaa kiekkoa, niin katsojia tulee. Moni oma juniorikin pääsee mukaan. Tietenkin on tärkeää, että niitä voittojakin tulee, Mälkiä sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle