TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

KHL:stä kenkää saanut Morin koeajastaan HPK:ssa: ”Tiedän, että pääsen takaisin tasolleni”

LIIGA / Haastattelu
Morin tarttui HPK:n tarjoamaan mahdollisuuteen.
HPK:n yhdysvaltalaisvahvistus Jeremy Morin on aloittanut räväkästi. KHL:stä saatujen potkujen jälkeen hän haki tuntumaa ECHL:ssä.

HPK on voittanut kolme edellistä otteluaan. Kahdessa viimeisimmässä mukana ollut yhdysvaltalainen Jeremy Morin on ehtinyt saalistaa jo kolme maalisyöttöä.

− On ollut hauskaa tulla mukaan, kun voittoja ropisee, Morin myhäili lauantaisen JYP-ottelun jälkeen.

Morinilla on vyöllään 82 NHL-ottelua. AHL:ssä hän on pelannut varsin tehokkaita kausia. Parhaana saavutuksena on kaudella 2012−2013 30 maalia ja 58 tehopistettä 67 AHL-ottelussa Rockford IceHogsin paidassa. Olikin hieman yllättävää, että hän suostui HPK:n tarjoamaan koeaikaan.

− Halusin päästä pelaamaan heti, kun mahdollista. Sopimuksen muodolla ei ole merkitystä, koska aina pitää pystyä pelaamaan hyvin. Tiedän, että pääsen takaisin tasolleni.

Hän tietää varsin hyvin, miten jääkiekkoilijan sopimustilanne saattaa muuttua nopeastikin. Morin aloitti kauden KHL:ssä Jugrassa, mutta siellä hän ehti pelata ainoastaan kolme ottelua, kunnes hyökkääjälle näytettiin ovea. Aikaansa KHL:ssä Morin kommentoi diplomaattisesti.

− Ulkomaalaispelaajana oli hankalaa. Siellä ei ollut juuri pohjoisamerikkalaisia, eikä englantia puhuttu paljon. Pelasin vain pari peliä, enkä ehtinyt esittää mitään, Morin muisteli.

KHL-reissun jälkeen Morin päätyi ECHL:ään, eli AHL:ää pykälää alemmalle sarjatasolle. Aikomuksena ei kuitenkaan ollut viettää loppukautta farmin farmissa.

− Minun piti vain päästä luistelemaan. Hyvä ystäväni on siellä valmentajana ja pyysi minua mukaan, jotta pääsisin luistelemaan ja pelaamaan. Jos en olisi mennyt sinne, olisin nyt isolla jäällä todella pahassa pulassa, Morin naurahti.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa vasta kahden viikon päästä TPS:ää vastaan. Morin pelaisi mielellään aluksi nopeammalla tahdilla.

− Ajoitukseni oli vähän huono. Olisin halunnut pelata heti enemmän. Minun pitää toki päästä vielä paljon parempaan kuntoon. Tosin tämä on tuntunut paremmalta kuin odotin, Morin summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle