Keskustelusta uutta voimaa Nättisen peliin - "Käytiin semmoinen isomman luokan palaveri"

LIIGA / Haastattelu
Nättisellä riittää nälkää tulevaan.
Jukurit nappasi torstai-illan kamppailussa makean voiton, kun sarjakärki Tappara kaatui lukemin 2-1. Jukureiden Topi Nättinen oli ottelun jälkeen yhtä hymyä, vaikka alkukausi henkilökohtaisella tasolla ei ole ollutkaan pelkkää ruusuilla tanssimista.

Topi Nättisen mukaan maukas voitto sarjakärjestä oli kovan työn tulos.

− Todella makea voitto oli. Ylivoimainen sarjakärki ja suomenmestari vastassa, niin meiltä ei tämmöisestä pelistä ihan hirveästi varmaan odotettu. Ollaan saatu kuitenkin hyvä hurmos päälle ja näytetty, että pystytään kaatamaan kenet vaan.

− Ne puolustavatkin hyvin, mutta varsinkin silloin kun pelaavat kiekolla paljon, niin ovat hyviä. Silloin ei pääse itse kiekkoon, koska ne eivät tee hölmöjä virheitä ja se on sitten aika perässä juoksemista.

− Onneksi saatiin oikeisiin paikkoihin maalit, niin pystyttiin keskittymään siihen meidän vahvuuteen eli puolustamiseen. Joskus pitää vain puolustaa ja tänään se onnistui, summasi Nättinen ottelua.

Nättisen johtama nelosketju värkkäsi illan avausmaalin, jonka viimeisteli Joonas Kalliola maalin edustalta toisen erän lopulla. Nättinen keräsi osumaan syöttöpisteen, joka oli hänelle kauden viides.

− Ei päästy hyvällä vauhdilla alueelle, mutta kiekko jostain pomppi meille. Ollaan puhuttu siitä, että nopeasti pyritään vaan kääntämään maalille ja se Kumpulaisen syöttö tuli suoraan minulle.

− Takaraivosta ajattelin jotenkin, että ehkä se Kalliola on siinä keskellä ja laitoin siihen ykkösellä. Onneksi "Jopi" ehti siitä laukomaan.

Jukureiden nelosketju Kalliola-Nättinen-Kumpulainen on ollut viime aikoina kovassa vireessä. Jyväskyläläislähtöinen Nättinen myönsi, että ketjun kemiat kohtaavat todella hyvin.

− Ensimmäiset pari peliä meni siten, että ei ihan löydetty toisiamme. Nykyään ei tarvitse hirveästi jutella ja sopia, koska ollaan opittu toistemme liikkeitä. Ollaan kanssa tosi hyviä karvaamaan sekä antamaan painetta ja luotetaan itseemme, että saadaan riistoja, ketjun sentterinä toimiva Nättinen kuvaili.

− Vastustajat eivät myöskään ehkä oikein tiedä miten meitä vastaan pitäisi pelata, kun ei olla niin tunnettuja nimiä. On tavallaan helpompi sieltä taustalta iskeä.

JYPistä kuluvaksi kaudeksi Jukureihin vuokralle tulleen nuorukaisen alkukausi ei kuitenkaan ole ollut täyttä riemumarssia. Kauden ensimmäisissä peleissä hyökkääjän otteet olivat vaihtelevia, jonka vuoksi hän löysikin itsensä ajoittain vilttiketjusta ja kertaalleen jopa katsomosta.

− Ensimmäiset 7-8 peliä oli sellaisia, että oli ihan hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä. Käytiin Riston (päävalmentaja Dufva) kanssa semmoinen isomman luokan palaveri, jossa puhuttiin että mitä hän haluaa ja mitä minä haluan. Sen jälkeen se vire jostain löytyi, Nättinen kertoi.

− Henkisesti olen tehnyt tosi paljon hommia, että saan itseni ladattua peleihin. Tietenkin olen ollut myös kärsivällinen sen suhteen, että olen tullut uuteen kaupunkiin ja että homma ei heti lähde. Onneksi nyt on 5-6 peliä mennyt tosi hyvin.

"Ehkä hienoin vieraspeli"

Jukurit pelaa vielä yhden ottelun ennen maajoukkuetaukoa, kun se matkustaa perjantaina JYPin vieraaksi. Kasvattajaseuran kohtaaminen on Nättisen mieleen.

− Itselle ehkä hienoin vieraspeli, mikä tällä kaudella on ja se kesällä jo merkattiin ylös. JYPillä ei ehkä ole alkukausi ollut sellainen, mitä siellä on haluttu, mutta todella laadukas ja taisteleva joukkue siellä on. Ei se traktorikiekko ole mihinkään muuttunut. Siellä ei ehkä ole homma ihan toiminut ja ollut kanssa pieniä loukkaantumisia. Kyllä siinä kova ilta tulee, hyökkääjä totesi.

− Toisaalta hyvä, että meillä on peli alla ja JYP on viikon vain treenannut. Toivottavasti siitä olisi hyötyä meille ainakin alussa.

Oman mausteensa kamppailuun tuovat myös monet vastassa olevat entiset joukkuetoverit.

− Kyllä tutut pelaajat vähän sellaista latausta tuovat. Jollain tavalla se myös helpottaa, kun tietää mitä pelaajat hakevat ja miten pelaavat missäkin tilanteessa.

− Sitten tietysti kun askiin mennään, niin ei siinä ihan hirveästi ehdi miettiä ja peli on sama kuitenkin.

Nättinen on kuluvalla kaudella kerännyt 14 ottelussa tehot 0+5 eli kauden avausmaali antaa vielä odottaa itseään. Suuria paineita hyökkääjä ei ole maalista ottanut, mutta myönsi, että kotikaupungissa maalihanojen aukaiseminen maistuisi.

− Olen tässä jo pari peliä miettinyt, että jos se jossain paikassa tulisi, niin voisi tulla juuri Jyväskylässä. Toivotaan nyt, että viidenteentoista peliin se maali tulisi. Olisi jo hyökkääjälle korkea aika tehdä, Nättinen naurahti.

− Tätä jalkapallollista hommaa olen kanssa vähän miettinyt, että voiko edellistä seuraa vastaan tuulettaa. Uskon kyllä, että jääkiekossa se on ihan ok. En ole ensimmäisestä maalista mitään gorillaa kuitenkaan rakentanut, koska peli kulkee ja paikkoja tulee. Se tulee kun tulee ja kyllähän sitä tuuletettaisiin hieman enemmän kuin normimaalia, hyökkääjä päätti hymyssä suin.

» Lähetä palautetta toimitukselle