Kesken ottelun maalille vaihdettu Tarkki – "Aina sitä toivoo ettei näin käy"

LIIGA / Haastattelu
Iiro Tarkin iltapuhde kärppämaalilla oli helppo.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Kärppien maalivahtiruletti sai jatkoa keskiviikon viidennessä liigafinaalissa, kun Tomi Karhunen sai tehdä tilaa kesken ottelun Iiro Tarkille.

Kärppävahti Iiro Tarkki lämmitteli aamujäillä Kärppien ylijäämämiesten kanssa. Siellä Tarkki sai myös kiekon kipeästi päähänsä. Maila lensi kaaressa parin voimasanan säestämänä ja kärppävahti piteli päätänsä pitkään. 

− Taas neljä päivää korvat soi, Tarkki huikkasi aamulla.

Illalla Tomi Karhusen tilalle vaihdettua Tarkkia korvien sointi ei kuitenkaan häirinnyt.

− Vähän ne soi, mutta se on sellaista kivaa taustamusiikkia, Tarkki virnisti.

Kärppien maalivahtipeli ei ole ollut aivan uomissaan pudotuspeleissä, sillä päävalmentaja Lauri Marjamäki on turvautunut jo moneen otteeseen maalivahdin vaihtoon kesken ottelun.

− En halunnut siinä vaiheessa ottaa aikalisää, mutta jotenkin piti joukkuetta herätellä, Marjamäki tuhisi pelin jälkeen.

Tarkkia uusi mahdollisuus ei varmasti haitannut. Nyt raumalaislähtöinen veskari on jälleen kiinni pelipaikassa kuudenteen liigafinaaliin.

− Vaikka aina sitä toivoo, että joukkueella menee kaikki hyvin, eikä itse tarvitse hypätä kesken pelin mukaan, Tarkki jutteli.

Miten ehdit valmistautua ennen jäälle menoa?

− No ei siinä ehtinyt oikein mitään tekemään. Vähän jalkoja ravistelin vetreämmäksi, reilut kaksi erää Ari Vallinin vieressä penkillä istunut Tarkki kertoi.

Kollegalleen Tarkki antoi täyden synninpäästön.

− Hän on pelannut todella hyvin viime aikoina. Ei Karhunen maaleille kyllä juuri mitään mahtanut.

Marjamäen mukaan perjantain pelaava maalivahti päätetään, kun viides finaali on katsottu nauhalta ja analysoitu läpikotaisin.

» Lähetä palautetta toimitukselle