Kemppainen uudesta ketjukaveristaan: ”Fyysinen ihme”

KHL / Haastattelu
Joonas Kemppainen valmistautuu ensimmäiseen KHL-kauteensa.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Joonas Kemppainen teki keväällä sopimuksen Sibir Novosibirskin kanssa. Valmistautuminen elokuussa alkavaan KHL-kauteen on jo hyvässä vauhdissa.

Sibir voitti perjantaina Lempäälässä Ilveksen maalein 7-1. Lauantai-illan kamppailu HPK:ta vastaan oli tasaisempi. Sibir voitti ottelun lopulta 4-2. Joonas Kemppainen ja Eero Elo muodostivat yhdessä Jevgeni Artjuhinin kanssa isokokoisen ketjun.

Ketju on ehtinyt hioa yhteisiä kuvioitaan vasta parissa harjoitusottelussa. Lähes kaksimetrinen Artjuhin karkasi kuitenkin avauserässä kevyen näköisesti keskialueelta läpiajoon ja iski kiekon varmasti ohi HPK-vahti Nathan Lawsonin.

− Se on aikamoinen fyysinen ihme, kuinka 120 kiloa liikkuu noin rivakasti, Kemppainen naurahti.

Alkava kausi on Kemppaisen ensimmäinen KHL:ssä. Hyökkääjä pitää venäläisten tavasta valmistautua elokuussa alkavaan kauteen.

− Kovaa ollaan menty. Pitkiä päiviä, ainakin jos vertaa Suomeen tai viime kauteen Pohjois-Amerikassa. Maassa maan tavalla ja olen kyllä tykännyt.

− Kielimuuri on ollut ainoa vähän negatiivisempi puoli. Olen ehkä hieman yllättynytkin, kuinka vähän tämä poikkeaa aiemmasta.

Viime kaudeksi viiden Oulun Kärpissä vietetyn kauden jälkeen Kemppainen lähti kokeilemaan rahkeidensa riittävyyttä NHL:ään. Boston Bruinsin paidassa otteluita kertyi lopulta 44. Kauteen mahtui myös AHL-kiekkoa 11 ottelun verran.

Kemppainen jätti kapeat kaukalot yllättäen jo yhden kauden jälkeen taakseen. Sopimus Sibirin kanssa syntyi jo keväällä.

− Tuli vähän sellainen olo, että pelaamisesta nautti edellisillä kausilla enemmän. Aiemmin sain pelata paljon, mutta nyt ei saanutkaan ja välillä olinkin AHL:ssä.

− Nyt on enemmän roolia tarjolla. Odotuksisa on muutakin kuin viidestä kymmeneen minuuttia kiekkoa päätyyn ja nolla-nollaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle