ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Kemiläinen tuli Tapparaan kehittymään: "Yritän napata ison roolin"

LIIGA / Haastattelu
Kemiläinen pukee tulevalla kaudella Tapparan pelipaidan.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tapparan uusi puolustajahankinta Valtteri Kemiläinen tuli kirvesrintoihin hakemaan isoa roolia ja kehittymään pelaajana.

JYP-kasvatti Valtteri Kemiläinen siirtyy kotiseudultaan Tampereelle kahden vuoden sopimuksella, joka sisältää lisäksi optiovuoden. Tapparassa nuorta puolustajaa kiinnosti muun muassa organisaation taso.

− Hieno organisaatio, asiat hoidetaan viimeisen päälle. Olosuhteet ovat kunnossa, ja kaupunki on hieno.

Täytyy saada puolustamiseen vähän lisäpotkua, niin voivat kannattajatkin olla turvallisin mielin.

Kemiläinen oli kaudella 2015-16 puolustajien pistepörssin kahdeksas, mutta tuli Tapparaan pystyäkseen vielä parantamaan.

− Seuraavaa tasoa lähdin tänne hakemaan. Iso kesä edessä ja todella paljon on hommaa fysiikan eteen, että sitä kautta saisi otettua yhden askeleen lisää. Lähtökohta on, että yritän napata ison roolin ja saada paljon vastuuta.

Hyökkäävänä puolustajana tunnettu Kemiläinen haluaa kehittyä erityisesti puolustuspelissään.

− Sanoisin, että puolustuspeli ei enää ole heikkous, mutta ei voi vielä vahvuudeksikaan sanoa. Täytyy saada puolustamiseen vähän lisäpotkua, niin voivat kannattajatkin olla turvallisin mielin.

Kemiläisen lisäksi Tappara hankki toisen nuoren hyökkäävän puolustajan Otso Rantakarin. Odotettavissa on kovaa kamppailua peliajasta.

− Varmasti taistelemme paikasta ylivoimaviisikkoon. Aika näyttää, millä koostumuksella ylivoimaa pelaamme. Tapparalla on useampi oikea käsi alhaalla pelaava puolustaja, niin pelkällä kätisyydellä vastuuta ei saa.

− Näkisin, että laukaus suoraan syötöstä on vahvuuteni. Ja kyllä kiekkokin ihan hyvin lavassa pysyy. Pystyn pelaamaan aika monipuolisesti.

Tapparan mestarijoukkue viettää vielä ansaittua lomaa, mutta uudet hankinnat ovat jo aloittaneet harjoittelun.

− Me uudet hankinnat olemme harjoitelleet yhdessä, tiistaina ja keskiviikkona aamulla kuntosalilla ja iltapäivällä jääharjoittelua. Loppuviikko on omatoimista harjoittelua. Joukkueharjoitukset alkavat 30. toukokuuta.

Toistaiseksi Kemiläinen ei osannut verrata harjoittelun tasoa Tapparan ja JYPin välillä.

− En osaa harjoittelussa vielä sanoa eroa Jyväskylään. Kuntosalilla jokaisella valmentajalla on kuitenkin erilaisia liikkeitä ja yksityiskohtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle