Kekäläisen ykkösvaraus vauhdissa Helsingissä: "Se oli meiltä huonoin peli ikinä"

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Sonny Milano jäi muiden amerikkalaisten tavoin ilman maalia Ruotsia vastaan.
Maanantain Ruotsi-USA-kamppailussa nähtiin jäällä kolme Columbus Blue Jacketsin varausta. USA:n Sonny Milano oli suorasanainen joukkueensa tappiosta.

USA:n kakkoskentässä viilettävä Sonny Milano on yksi kolmesta Columbus Blue Jacketsin varauksesta Helsingissä pelattavassa nuorten MM-turnauksessa. Vauhtilaituri Milanon lisäksi mukana ovat USA:n ykköspakki Zach Werenski sekä Ruotsin puolustaja Gabriel Carlsson.

Koko kolmikko nähtiin samaan aikaan jäällä ottelussa Ruotsi-USA. Pisimmän korren kolmikosta veti Carlsson, jonka joukkue voitti ottelun ainoalla maalilla USA:n lukemin 1-0. Tappio sapetti Milanoa.

− Se oli meiltä huonoin peli koskaan, Milano tylytti.

USA vyörytti hurjan määrän hyökkäyksiä ja laukauksia Ruotsin maalille. Illan hahmo oli kuitenkin Ruotsin maalivahti Linus Söderström, joka torjui ottelussa 46 kertaa eikä päästänyt yhtään maalia. Milanon mielestä USA:n pitäisi hoitaa tällä ylivoimamäärällä jokainen peli voitoksi asti.

− Kyllä meidän pitäisi hoitaa tällainen hallinta kunnialla kotiin. Kaikki kunnia hienosti pelanneelle Ruotsin maalivahdille, mutta meidän pitäisi olla parempia, mietti Milano.

− Ruotsi ja Kanada ovat molemmat hyviä joukkueita. Kyllä meillä paikkoja oli tarpeeksi. Ruotsin maalivahti näki kuitenkin ampumamme kiekot liian hyvin, ei hyvä juttu meille.

Tuleva sinitakki

Milano on kuin prototyyppi Yhdysvaltain nykyisestä pelaajatuotannosta. Vahvuudet ovat suoraviivaisessa kiekollisessa pelissä ja luistelussa. Voimahyökkääjästä tai taklaajasta ei varsinaisesti voida puhua Milanon kohdalla, muttei hän myöskään vierasta ahtaita paikkoja.

Jarmo Kekäläisen johtama Blue Jackets varasi Milanon ensimmäisen kierroksen 16. pelajaana kesällä 2014 − muun muassa kuusi pykälää ennen Pittsburgh Penguinsin poimimaa Kasperi Kapasta.

Sarjakauttaan jenkkihyökkääjä on pelannut AHL:ssä, missä koossa on kohtalaiset 11 pistettä 22 ottelussa. Turnauksessa Milano saa olla NHL-organisaatioltaan rauhassa.

− Täällä en ole ollut kontaktissa Blue Jacketsin organisaatioon. He antavat minun keskittyä maajoukkueen pelaamiseen, kertoi yhdysvaltalaishyökkääjä.

− Viihdyn pelien välissä hyvin joukkuekaverieni kanssa. Meillä on hyvää porukkaa täällä mukana.

» Lähetä palautetta toimitukselle