BOS - BUF 0.00
CHI - SJS 2.00
WPG - TBL 2.00
VAN - EDM 5.00

Kekäläinen: "Tämä on minun maailmanympäripurjehdukseni"

NHL / Haastattelu
Jarmo Kekäläinen esiintyy jatkossa Columbus Blue Jacketsin mainosseinän edustalla.
Kuva © Jussi Kivimäki

Jokerit tiedotti keskiviikkona Helsingissä Jarmo Kekäläisen siirtymisestä Columbus Blue Jacketsin GM:ksi samaan aikaan, kun NHL-seura piti oman tiedotustilaisuutensa toisella puolella Atlanttia. Kekäläisen mukaan työtarjous Blue Jackets -pomo John Davidsonilta tuli "muutama päivä sitten".

– Sanoin Hjallikselle (puheenjohtaja Harry Harkimo, toim. huom.) heti aluksi, että tämä on minun maailmanympäripurjehdukseni, Kekäläinen myhäili.

– Tämä on ollut unelmani siitä asti, kun ripustin luistimet naulaan.

Blue Jackets on ollut viime vuosina yksi NHL:n heittopusseista. Seura on koko historiansa aikana selviytynyt pudotuspeleihin vain kerran. Kekäläinen lähtee omien sanojensa mukaan NHL-seuran johtoon "nöyränä, mutta itseensä luottaen".

– Uskon, että olen ansainnut tämän mahdollisuuden työlläni. Nyt käärin hihat ja lähden rakentamaan Columbuksesta Stanley Cup -kelpoista organisaatiota, Kekäläinen pamautti.

Jälleenrakennuksesta hän ei halunnut puhua, vaan pikemminkin jatkuvasta rakentamisesta ja parantamisesta.

– Näen niin, että aina pitää rakentaa ja kehittää.

"Skautit sen työn tekevät"

Kekäläisestä tulee NHL:n historian ensimmäinen eurooppalainen GM.

– Onhan se kunnia, mutta en minä sitä niin ajattele. Lähestyn tätä tehtävää jääkiekkoammattilaisena. Ei eurooppalaisuudesta ole haittaa, mutta ei siitä ole mitään hyötyäkään.

Samaan Kekäläinen uskoo myös pelaajavarausten suhteen.

– Olen aina sanonut, että ei passin perusteella valita ketään. Jos mitään, niin olen suomalaisia kohtaan vielä vähän ankarampi, ettei vaan päästä syyttämään kotiinpäin vetämisestä.

Blue Jacketsillä on tulevan kesäkuun varaustilaisuudessa pelaajakauppojen myötä peräti kolmen ensimmäisen kierroksen varausta. Kekäläinen uskoo, että aikaa on riittävästi oikeiden pelaajien valikoimiseen.

– Olen katsonut pelejä Euroopassa hirveän määrän, uskon että tunnen eurooppalaiset pelaajat yhtä hyvin kuin kuka hyvänsä, Kekäläinen kertoi.

Vaikka Kekäläinen on profiloitunut aiempien NHL-pestiensä myötä nimenomaan varaustilaisuuden erikoisosaajaksi, hän muistuttaa, että tärkeimmän työt tekevät varsinaiset kykyjenetsijät.

– Sen olen oppinut, että on turha mennä norsunluutornista sinne sörkkimään. Minulla on valmiina skauttien listat, niihin ja pohjoisamerikkalaisiin pelaajiin pitää alkaa tutustua saman tien.

» Lähetä palautetta toimitukselle