Kavanagh ja Koskinen työvoiton takuumiehinä

LIIGA / Haastattelu
SaiPa päätti torstaina neljään peliin venähtäneen kotitappioputkensa kaatamalla Helsingin Jokerit 5-3-lukemin kovan työnteon jälkeen. Lappeenrantalaisten kanadalaisvahvistus Pat Kavanagh intoutui heti toisessa pelissään 2+1-tehoihin, ja myös duunariosaston Petri Koskinen pääsi maalien makuun. Molemmat olivat tyytyväisiä joukkueen työvoittoon.

Pat Kavanagh debytoi SaiPa-nutussa tiistaina Porin Ässiä vastaan. Tuolloin matkaväsymyksen uuvuttama kanadalainen saapui peliin suoraan lentokentältä, eikä hänen pelistään voinut muutamien vaihtojen perusteella vetää vielä mitään johtopäätöksiä.

Torstain Jokerit-pelissä valmentaja Heikki Mälkiä antoi Kavanaghille jo kunnon näyttöpaikan sijoittamalla hänet ykkösketjuun Kimmo Koskenkorvan ja Emil Lundbergin vierelle. Tulosta syntyikin heti tehokkaasti, sillä Kavanagh viimeisteli kaksi täysosumaa - joista jälkimmäisen tyhjiin. Lisäksi isokokoinen laituri antoi syötön Eetu Holman tekemään SaiPan avausmaaliin.

- Jäällä olo tuntui nyt vähän paremmalta kuin viimeksi. Olin väsynyt yön yli matkustamisen takia, mutta nyt olo jo vähän parempi olo, Kavanagh myöntää.

- Oli suuri taistelu nousta 0-2-tappioasemasta; pojat tekivät hyvin töitä ja onnistuimme tasoittamaan toisessa erässä. Kolmannessa erässä saimme sitten onneksi käännettyä ottelun itsellemme.

Kahden pelin perusteella Kavanagh ei ole havainnut suomalaisessa ja pohjoisamerikkalaisessa kiekossa kovin suuria eroavaisuuksia.

- Odotin paljon suurempaa eroa, mutta aika samalla tavalla täällä pelataan. Tietysti jatkossa saan pelistä paremman kuvan, mutta tämän perusteella ei näyttäisi tulevan suuria sopeutumisvaikeuksia, Kavanagh uskoo.

Kanadalainen luonnehtii, että hänen pelinsä rakentuu normaalisti kovan työnteon ja taklauspelin ympärille.

- Yritän vain pelata kovaa, ja paikan tullen tietysti aina viimeistellä. Ja totta kai pyrin tekemään myös hyvin töitä puolustuspelin eteen.

Koskinen iloinen työvoitosta

SaiPan duunariosastoon kuuluva Petri Koskinen myöntää, että pitkästä aikaa saavutettu kotivoitto tuntuu hyvältä. Kovan työnteon lisäksi Koskinen onnistui kertaalleen myös maalinteossa.

- Ässät-tappion jälkeen päätettiin äijien kanssa, että laitetaan taas työkamat päälle, ja saatiin nyt onneksi tämä pitkä kotitappioputki poikki.

Vaikka SaiPa puski heti alusta alkaen kovalla tempolla peliä Jokerien päätyyn, vierailijat onnistuivat viimeistelemään tehokkaasti vähistä tekopaikoistaan ja johtivat taistoa ensimmäisen erän jälkeen 2-0-lukemin.

- Ei se meidän peliä muuttanut, vaikka ne saivatkin kaksi maalia. Puhuttiin tauolla jätkien kanssa, että unohdetaan ne ja keskitytään vain omaan peliin. Että lähdetään taas rakentamaan peliä kovan työnteon kautta, Koskinen sanoo.

Koskinen viimeisteli SaiPan voittomaaliksi jääneen 4-3-osuman. Laituri nosti kiekon ylös päästyään kasvotusten nuoren jokerivahdin Niko Hovisen kanssa.

- Ei ollut mitään scouttausta takana. Se nyt vaan veti jäihin, niin nostin itse ylös, Koskinen kuvailee.

Kokonaisuutena SaiPan duunariketjun, jossa ovat viime aikoina pelanneet Koskisen lisäksi Ville Koho ja Janne Kolehmainen, peli on luistanut syksyllä mukavasti. Ketju on tehnyt pelistä toiseen arvokasta työtä joukkueen eteen ja raatanut usein vastustajan ykkösnyrkkejä vastaan.

- On mennyt tosi hyvin koko kausi, kiva on pelata äijien kanssa. Työntekijävitjahan me ollaan, Koskinen myöntää.

Omaan kauteensa Koskinen on toistaiseksi suhteellisen tyytyväinen. Kovan työnteon ohessa on syntynyt myös neljä maalia.

- Hyvä fiilis on ollut tähän mennessä, vaikka välillä on ollut huonojakin hetkiä. Työnteon kauttahan mun peli lähtee. Pisteet tulevat sitten plussana, jos niitä tulee.

» Lähetä palautetta toimitukselle