Kauden ensimmäiset liigamaalinsa iskenyt Vuoti: "Meillä on selvät sävelet"

LIIGA / Haastattelu
Vuoti maalasi tiistaina kahdesti.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ilves tiukensi otettaan pudotuspelipaikasta, kun joukkue kaatoi KooKoon maalein 4-1. Voiton takuumiehenä oli 22-vuotias Santeri Vuoti, joka iski ottelussa kauden ensimmäiset liigamaalinsa.

− Totta kai hyvä fiilis. Hieno homma, että meni kiekko maaliin, Santeri Vuoti kommentoi vaatimattomana.

Jää-Ahmojen kasvatti aloitti kautensa Mestiksessä LeKin paidassa. 33 ottelussa tehopisteitä kertyi peräti 36, ja pian hyökkääjä kutsuttiin Ilvekseen paikkaamaan joukkueen loukkaantumisia.

− Tulin alkuun vain muutamaksi peliksi. Ilveksessä oli kuitenkin miesvajetta ja sain jäädä loppukaudeksi. Pääsin näyttämään.

Mestiksen jäätyä taakse Vuoti istutettiin samaan ketjuun Eemeli Suomen ja Juho Liuksialan kanssa. Hyvinkääläishyökkääjä pelaa nyt ketjunsa keskellä, vaikka varsinainen pelipaikka onkin laidassa. Se ei ole tahtia haitannut.

− Ketjumme on toiminut hyvin. On kiva pelata ja kaikilla on hauskaa.

− Meillä on selvät sävelet, Vuoti pohti.

Runkosarjan viimeiset kamppailut ovat sujuneet Ilveksen osalta erinomaisesti, sillä joukkue on viiden ottelun voittoputkessa. Kaikki viisi voittoa ovat tulleet vieläpä varsinaisen peliajan puitteissa, joten ote kymmenennestä sijasta on vahva.

Vuodin mukaan tamperelaisten voittokulun syy on yhteen hiileen puhaltaminen.

− Meillä on selvät sävelet mitä tehdään ja miten mennään. Ei tässä tule painetta. Hetki ja vaihto kerrallaan, siihen keskitytään.

− Keskitymme koko ajan vain yhteen peliin, siellä on se kolme pinnaa tarjolla. 

Vuodilla on myös selvät sävelet lauantain Lukko-kamppailuun.

− Samanlainen ilme vaan, niin hyvä tulee, hän tuumi. 

» Lähetä palautetta toimitukselle