Kaspar sai hanat auki juuri ennen pudotuspelejä

LIIGA / Haastattelu
Oulun Kärppien tshekkihyökkääjä Lukas Kaspar on vaellellut viime ajat varjojen mailla. Runkosarjan viimeisessä ottelussa kuitenkin rävähti, kun mies nakutti tehot 2+1. Onnistumiset helpottivat laiturin oloa kummasti.

Ennen runkosarjan viimeistä ottelua Lukkoa vastaan Lukas Kaspar oli viimeistellyt 13 ottelussa ainoastaan yhden maalin ja syöttöjäkin oli kertynyt vain kolme kappaletta. Pisteistä elävälle laiturille tehottomuus on ollut tuskaista, mikä on näkynyt myös otteista. Kaspar on vaikuttanut jäällä haluttomalta ja liukunut usein pelin ulkopuolella. Lukko-ottelun kaksi maalia ja syöttö tulivat sekä Kärpille että miehelle itselleen tärkeään saumaan.

- Olisinpa onnistunut aikaisemmin, sillä joukkueemme on tarvinnut maaleja. Kaikki tiesivät tämän ottelun tärkeyden, ei siitä erikseen puhuttu kopissa, Kaspar huokasi Lukko-ottelun jälkeen..

- Ei ole tuntunut hyvältä, kun maaleja ei ole tullut. On ollut henkisesti rankkaa, kun tappioitakin on tullut ja olisin halunnut auttaa joukkuetta. Peli on mennyt yliyrittämiseksikin, kun minut on kuitenkin hankittu tänne tekemään pisteitä. Toivottavasti nyt tuo kaikki on takana ja tästä lähtee uusi alku.

Koko kärppälauman marssi on ollut Kasparin otteiden tavoin varsin tuskaista. Peli ei ole lähtenyt lentoon missään vaiheessa ja joukkue varmisti pudotuspelipaikkansa vasta runkosarjan viimeisessä ottelussa. Tshekkihyökkääjä ei osannut kertoa mitään yksittäistä syytä heikkoon menestykseen.

- En ole ollut mukana koko kautta, joten vaikea sanoa. Meillä on ollut paljon loukkaantumisia. Aina on ollut joku sivussa, ikinä ei ole ollut koko materiaalia käytössä. Mutta sellaista tämä touhu on, ei sen taakse voi piiloutua.

- Joskus olemme yrittäneet liikaa. Varmasti tämä on ollut kovaa faneille, mutta nyt olemme kuitenkin pudotuspeleissä, ja ne ovat taas eri pelejä.

Kaspar on pelannut Kärpissä paljon Pavel Rosan kanssa samassa vitjassa. Maamiehen hyvät syötöt saavatkin Kasparilta kiitosta.

- On todella hienoa pelata Rosan kanssa. Hän osaa syöttää ja tehdä myös maaleja. Kun hänelle antaa kiekon, niin tietää, että sen saa jossakin vaiheessa vielä takaisin.

Tulevan pudotuspelivastustajan Bluesin vahvuudet ovat tshekkihyökkääjän tiedossa. Ratkaisupelien alla laituri muistuttaakin kurinalaisen puolustuksen ja rautaisen asenteen merkityksestä.

- Bluesia vastaan on kovaa pelata. He vievät kaikki taklaukset loppuun asti. Tulee kova sarja. Puolustus täytyy asettaa etusijalle, hyökkääminen menee sitten omalla painollaan. Nyt porukassa ei saa enää olla yhtään vapaamatkustajaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle