Karvaasti pettynyt Mikko Rantanen: "Tulosmielessä tämä oli huono turnaus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rantanen kohtasi ottelun jälkeen Avalanche-joukkuekaverinsa Sven Andrighetton.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Mikko Rantanen ei säästellyt sanojaan murheellisen Sveitsi-puolivälierän jälkeen. Nuori hyökkääjä kertasi niin puutteellisia pelillisiä osa-alueita kuin Leijonien henkistäkin kanttia.

Sveitsi lähetti Leijonat laulukuoroon puolivälierässä 3−2-voitollaan. Leijonien kärkihyökkääjiin lukeutuva Mikko Rantanen avasi tuntojaan MM-turnauksen päättymisen jälkeen.

− Ei varmasti tule katkerampaa tappiota mieleen. Tämä on yksi pahimmista. Tankki on tyhjä, ja pettymys on valtava. Meillä oli hyvä jengi kasassa ja voitimme lohkon. Emme saaneet koneita käyntiin.

Alppimaa latoi keskimmäisellä kaksikymppisellä kiekon kolmesti ohi Harri Säterin. Rantanen pohti syytä moiseen.

− Toisessa erässä emme saaneet parasta irti. Olimme irtokiekoissa askeleen jäljessä, ja kaveri pääsi pyörittämään meidän alueella. Sveitsi osasi puolustaa kahden maalin johtoaan hyvin.

− En osaa sanoa, miksi pakka levisi. Keskusäijä tavallaan puuttui, ja sen paikallaolo on tärkeää puolustajien tuen kannalta. Sveitsi löi trappia, ja yritimme väkisin päästä läpi. Vastustajan momentumin takia peli lähti väärille raiteille.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki piti toisella erätauolla joukkueelle palopuheen. Mahdollisuutta ei saanut päästää lipsumaan sormien läpi.

− Toisella erätauolla puhuimme, että tämä ei riitä. Kolmannessa erässä Sveitsi puolusti hyvin, vaikka yritimme saada hengen päälle vaikean toisen erän jälkeen. Marjamäen viesti oli, että täytyy lopettaa katselu. Palaute oli tiukka, sillä peli ei ollut sitä, mitä pitäisi. Sveitsillä oli liikaa tilaa ja aikaa, ja sitä ei olisi saanut antaa tapahtua, kertasi Rantanen.

Suomi onnistui voittamaan turnauksessa huippumaista Yhdysvallat ja Kanadan. Molemmat pohjoisamerikkalaisjoukkueet ovat neljän parhaan joukossa. Tappiot Leijonat kärsi Tanskalle, Saksalle ja viimeisenä Sveitsille.

− Jos haluaa pärjätä, näille maille ei saisi hävitä. En tiedä, miksi Kanada- ja Yhdysvallat-otteluiden jälkeen emme saaneet viimeistä puristusta tähän peliin.

Yhteenveto turnauksesta oli turkulaisen näkökulmasta viiltävä.

− Ei paljon alkulohkopelit lämmitä, kun häviää pudotuspeleissä. Tulosmielessä tämä oli huono turnaus, ja tästä jäi paska maku.

» Lähetä palautetta toimitukselle