Karvaanmakeita suhteita Espooseen ja rullakiekkoon

LIIGA / Haastattelu
Ville Uusitaloa ja Karo Koivusta houkuttelee ajatus pelata vielä joskus liigakiekkoa synnyinkaupungissaan Espoossa, mutta juuri nyt he nauttivat vastuullisista rooleistaan Pelicansissa.

Karo Koivunen oli huippulupaava kiekkoilija Kiekko-Espoossa. Tuolloin kasvattajaseura ei kuitenkaan nähnyt tarvetta hänenkaltaiselleen pienelle taitopelaajalle, eikä Koivunen saanut yhtään näytönpaikkaa aikuisten liigaringissä. Viimeisen A-juniorikautensa hän pelasi Jokereissa, mutta murtautuminen edustusmiehistöön oli siellä yhtä toivoton tehtävä.

Ainoa kerta, kun kasvattajaseura on ottanut Koivuseen yhteyttä aikuisuran aikana, oli viime vuoden syksyllä. Hänet ja ketjukaveri Sami Ryhänen Salamoista kutsuttiin kokeilemaan Bluesin rinkiin, vaikka käyttöä heille ei lopulta ollut edes harjoituksissa.

- Yksissä treeneissä kävin jäällä. Meille kuitenkin annettiin eriväriset paidat kuin muille, joten jouduimme seisoskelemaan laidan vieressä. Täytemies on aika kuvaava ilmaus, hän tilittää.

Laimeista muistoista huolimatta hän toivoo pääsevänsä vielä pelaamaan espoolaisseuran sinisissä väreissä. Koivunen on nykyäänkin kirjoilla Kirkkonummella ja Uusitalo Espoossa.

- Totta kai kiinnostaisi, se olisi loistava homma. Kotikylän joukkue toki, mutta tällä hetkellä Lahti on ehdottomasti paras paikka. Täällä luvattiin peliaikaa, ja sitä olen myös saanut, Koivunen kiittelee ja Uusitalo nyökkäilee vieressä.

Rullaluistimet syrjemmälle?

Kesällä Koivunen ja Uusitalo ovat pitäneet kiekkotuntumaa yllä rullakiekon SM-liigassa. Kaksikko kuului tällä kaudella Suomen mestaruuden voittaneen Kirkkonummi Thunderin avainpelaajiin. Koivunen oli runkosarjan pistepörssissä kakkonen ja pudotuspeleissä ykkönen.

Espoolaiskasvatit kehuvat lajia hyväksi jääkiekon pelaamisen ja harjoittelun korvikkeeksi. Koivunen sanoo, että etenkin syöttämisen ja maalintekotilanteiden osalta rullakiekko on antanut hänelle arvokasta osaamista leipälajia varten.

- Peli tekee hyvää kunnolle ja on hyvä vastapaino jääkiekolle. Hirveästi on samoja juttuja kuin jääkiekossa, mutta se on kuitenkin eri peli. Koska vauhtia on vähemmän, joutuu ja ehtii ajattelemaan enemmän, Uusitalo kuvailee.

Ystävykset kuitenkin arvelevat, että jos sarjan pelisysteemi ei muutu, he eivät enää ensi kesänä osallistu SM-tason rullakiekkoiluun. Pelien ajoittuminen ainoastaan viikonlopuille kismittää aviossa olevia miehiä.

- Me alamme olla niin vanhoja, että meillä on kaikkea muutakin tekemistä. Ei vaimo jaksa sitä, että talvella ollaan melkein joka viikonloppu pois, ja kesälläkin yhteisestä ajasta parhaat osat eli viikonloput ollaan taas pelaamassa. Joku järki pitäisi olla, Uusitalo lähettää terveisensä sarjajärjestäjille.

» Lähetä palautetta toimitukselle