Kari Lehtonen leveään kaukaloon avoimin mielin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Atlanta Thrashersin maalivahti Kari Lehtonen liittyi maajoukkueryhmään vasta alkuviikosta, ja tiistain Kanada-ottelua hän katsoi vielä siviilit päällä. Hänen roolinsa MM-kisajoukkueessa on vielä avoin.

Kari Lehtonen pysyi päättyneellä NHL-kaudella terveenä ja sai tililleen 68 pelattua ottelua. 23-vuotias helsinkiläiskasvatti on Suomen MM-kisaryhmän maalivahdeista kenties kyvykkäin, mutta vähäisen arvokisa- ja maajoukkuekokemuksen takia ykkösvahdin paikka ei ole hänelle itsestäänselvyys. Fredrik Norrena on rutinoitunut maajoukkueen maalilla, ja hän selvisi kenraaliharjoituksesta Kanadaa vastaan hyvin.

Lehtosen mukaan valmennusjohto ei ole vielä valottanut MM-kisojen lähtötilannetta maalivahtien peluuttamisen osalta.

- Ei ole mitään puhuttu enkä tiedä koska puhutaan, eikä sillä ole niin paljon merkitystä. Silloin kun saa pelivuoron, pitää vaan pistää kaikki peliin ja tehdä parhaansa. Emme ole vielä puhuneet, kuka on ykkönen. Katsotaan, mitä herrat päättää, hän pyöritteli.

Harjoituspelin ajan Thrashers-vahti oli mielellään tarkkailijan roolissa.

- Jännää nähdä, miten erilaista on pelata isossa kaukalossa, ja miten peli on erityylistä, sanoi Lehtonen ja totesi joutuvansa päivittämään torjuntatyyliään Euroopan kaukaloihin.

- Kyllähän se muuttaa tyyliä, kun on isompi kaukalo. Varsinkin ylivoimassa on jätkillä enemmän aikaa. Tulee enemmän syöttöjä, eikä ole niin suoraviivaista. Varmaan erilaiselta se näyttää sitten kun on itse tolppien välissä, sitä odotellaan mielenkiinnolla.

- Täytyy olla maltillisempi. Pohjois-Amerikassa tullaan niin paljon suoraviivaisemmin, että pitää olla syvemmällä maalissa. Tulee enemmän jättöjä ja muuta. Ei saa mennä jäihin niin ajoissa, pitää odottaa vähän enemmän, mitä siellä tapahtuu.

Columbuksessa NHL:ää menneellä kaudella pelannut Fredrik Norrena ainakin näytti omaksuneen leveän kaukalon tyylin nopeasti. Virkaveljensä esitystä Lehtonen analysoi vaatimattoman kohteliaaseen tyylinsä.

- Ihan hyvältä näytti, niin kuin koko joukkueenkin peli. Norrena näyttäisi olevan hyvässä iskussa, ja se on hyvä tälle joukkueelle.

- Toivottavasti saan itse juonesta kiinni nopeasti. Eihän sitä kukaan tiedä etukäteen, miten pelit menevät. Ei auta kuin mennä tuulta päin ja tehdä parhaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle