Kari Jalosen analyysi: "Venäläiset ovat taiteilijoita ja suomalaiset matemaatikkoja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Valmennusjohdolle tulee pitkä yö, kun finaalin vastustaja ratkeaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Voitto Venäjästä ei tullut Suomen päävalmentaja Kari Jaloselle yllätyksenä. Venäjä on viidestä viimeisestä kohtaamisesta voittanut ainoastaan yhden ottelun, kun Suomen joukkue kärsi vatsataudista.

Kari Jalonen tuli helpottuneena kertomaan juuri päättyneestä ottelusta.

− Hieno voitto joukkueelta ja kuten nähtiin, niin joukkueessa on paljon voimaa. Pikkaisen huolimattomuutta alussa ja Venäjä teki ensimmäisen maalin, mutta me ei siitäkään hermostuttu. Keskittyminen pysyi pelissä ja voittamisessa.

− Venäjä oli juuri sellainen kuin osasimme odottaa. Me kävimme täällä pelaamassa kaksi peliä aikaisemmin. Fakta on se, että me olemme tänä vuonna pelanneet Venäjää vastaan viisi kertaa ja he ovat voittaneet meidät kerran.

− Silloinkin olimme kaikki mahataudissa, joten ei se ihan sattumaa ole, että me heidät tänään voitettiin, Jalonen tuumasi.

Suomalaisen ja venäläisen jääkiekon erot on haarukoitu − Suomi luottaa viisikkopelaamiseen.

− Me pelaamme suomalaisessa jääkiekossa viisikkona ja se on meidän valttimme Venäjää vastaan. Venäläiset pelaajat ovat taiteilijoita ja suomalaiset pelaajat matemaatikkoja. Me pelaamme hyvin yhteen viisikkona ja luotamme ketjukaveriin.

Ottelun aikana valmennus pysyy taka-alalla ja seuraa, että joukkue tekee asiat sovitusti.

− Pukukopissa on paljon johtavia pelaajia ja se on tämän joukkueen vahvuus. He osaavat puhua oikeista asioista ja vievät tätä joukkuetta eteenpäin. Joukkue on kasvanut hyvin yhteen turnauksen aikana ja nyt olemme tavoittelemassa sitä kaivattua unelmaa.

Venäläisten hyökkääjät saatiin kuriin illan ottelussa.

− Mikko Koskinen oli maalilla mies paikallaan. Puolustus oli tänään kovassa paikassa, koska Venäjän hyökkäyskalusto on tämän turnauksen paras. Pystyimme pitämään Venäjän yhdessä maalissa ja siitä menee iso kiitos nimenomaan puolustukselle.

Vastustaja huomiseen finaaliin ratkaistaan illan ottelussa. Valmistautuminen jatkuu sen jälkeen, kun ottelu on ratkennut.

− Nyt täytyy hieman ottaa happea ja alkaa sitten suuntaamaan ajatuksia kohti finaalia. Odotellaan vielä, että ketä tulee finaaliin vastaan ja aletaan työstää yön aikana materiaalia huomiseksi. Valvotuilla tunneilla ei nyt ole väliä, koska kesällä ehtii sitten nukkua.

Suomen maajoukkueeseen sitoutuminen lähtee jo nuoruudesta. Intohimoa maajoukkuepelaamiseen kertyy vuosien varrella.

− Pieni jääkiekkoilija lähtee tavoittelemaan paikkaa maajoukkueessa ja unelmaa päästä sinne pelaamaan. Kun hän sinne pääsee, niin sitoutuminen näyttää juuri siltä, mitä me tänään näimme.

» Lähetä palautetta toimitukselle