ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Karevaara: "Samat aseet pätevät"

MESTIS / Haastattelu
Varakapteeni on valmis välieriin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Aseet Jukureiden kaatoon ja finaalipaikan saavuttamiseksi löytyvät Joona Karevaaran mukaan samoista elementeistä, joilla Sport kaatui puolivälierissä. Toista kauttaan ärjypaidoissa hyökkäävä Karevaara myöntää, että mikkeliläisseura on ottelusarjan selvä suosikki.

- Hyvät ja odottavat fiilikset toki. Sport-sarja oli meiltä hyvä, siinä mielessä voidaan lähteä sarjaan hyvillä mielin. Joukkueessa on mukava henki, kaikki tietävät mikä on homman nimi, kertoo Joona Karevaara.

Toden totta, alla on Jokipojilta loistava puolivälieräsarja. Hallitseva mestari Vaasan Sport kaatui selvin otteluvoitoin 4-1 ja vaasalaisten kesäloma alkoi ennen aikojaan.

- Ei se sarja helposti mennyt, muistuttaa varakapteeni.

Sport vei ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään selvin lukemin 4-0 ja oli edellä jokaisella osa-alueella. Tämän jälkeen ärjypaidat löysivät punaisen langan ja jyräsivät Sportin neljässä kamppailussa putkeen.

- Se ensimmäinen peli oli meiltä aika huono. Tehtiin melko selkeä ryhtiliike: pelinluku rupesi rullaamaan, itseluottamus kasvoi ja koko ajan tuntui, että se oli meidän sarja, kertaa laitahyökkääjä.

- Käytiin läpi, mitä siinä pelissä tehtiin väärin ja korjattiin ne hommat. Toisessa pelissä (5-2-kotivoitto) homma meni jo kuten pitikin. Voi olla niinkin, että henkinen yliote siirtyi meille sen kotivoiton myötä.

Jokipojat on ollut muutaman viime kauden ajan suurissa vaikeuksissa juuri Sportia vastaan. Neljä perättäistä voittoa putkeen siltä pohjalta, että 14 aiemmasta kohtaamisesta voittoja oli tullut vain yksi, on kova suoritus.

- Ei Sport nyt erityisen heikko ollut, vaikka se saattoikin näyttää siltä. Me pelattiin niiden vahvuudet pois. Ei ne varmasti parhaimmillaan olleet, mutta enemmän se oli meidän hyvyyttä, pohdiskelee Karevaara voitokasta sarjaa.

Kymmenen prosenttia

25-vuotias Karevaara hyökkää nyt toista kauttaan Joensuussa. Hopeisiin tunnelmiin päättynyt viime kausi tuotti 187-senttiselle laiturille pudotuspelit mukaan lukien mukavat 46 tehopinnaa.

- Kymmenen prosenttia olen joensuulaistunut, naurahtaa Hämeenlinnassa syntynyt hyökkääjä.

Tällä kaudella Karevaara on pelannut monessa eri ketjussa ja roolissa, mutta loppukautta kohti pääosin Juuso Rajalan ja Roope Rannan rinnalla punamustien ykkösnyrkissä.

- Onhan siinä hyvä pelata. "Raikku" on hyvä syöttelemään ja Rantakin on monipuolinen äijä. Pikkuhiljaa alkaa meidän peli sujua kaikin puolin hyvin.

Kultakypärääkin ajoittain kantanut Karevaara tinttasi runkosarjassa 20 täysosumaa.
Kultakypärääkin ajoittain kantanut Karevaara tinttasi runkosarjassa 20 täysosumaa.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen

Kuluvan kauden Karevaara on operoinut tasan piste per peli -tahtia (49. 20+29). Kehitystä on tullut omien sanojen mukaan muuallakin kuin pistesaldossa.

- Kokonaisvaltaisesti olen mennyt eteenpäin. Kun itseluottamus kasvaa, niin kaikki on parempaa. Se on isoin tekijä tässä lajissa, että itseluottamus on kunnossa, pohtii Karevaara.

Täysiä liigakausia Karevaaralle on kertynyt kasvattiseurassaan HPK:ssa vain yksi, 2010-11. 51 ottelussa laituri nakutti tehopinnat 5+7. Aiempi ura oli mennyt pienemmissä rooleissa ja Mestis-lainajaksoilla.

- Vain se viimeinen HPK-kausi voidaan laskea kokonaiseksi. Muuten olin ollut vain esimerkiksi 13. hyökkääjänä tai treenaillut porukassa muuten vaan.

- Pääasiassa halusin vain pelata paljon. Tiesin, että Joensuussa saisin pelata käytännössä niin paljon kuin halusin, perustelee Karevaara siirtoaan Joensuuhun.

Varakapteenin A-kirjainta mies on kantanut kummallakin Joensuun-kaudellaan.

- Tietysti tulee vähän lisää vastuuta ja muuta, mutta ei se tekemiseen vaikuta. Ehkä olen yrittänyt tsempata äijiä enemmän. Se on ollut itsellenikin sellainen henkinen kasvun paikka, olen hyvin kiitollinen mahdollisuudesta.

Välierissä tutut aseet

Keskiviikkona alkavaan välieräsarjaan Jokipojat saa vastaansa Mikkelin Jukurit. Mikkeliläisjoukkue voitti runkosarjan ylivoimaisesti, ja puolivälierävastus LeKi kaatui helpohkosti suoraan neljässä ottelussa.

- Työteliäs ja suoraviivaista kiekkoa pelaava jengi, kuvailee Karevaara muutamalla sanalla.

- Jukurit kaatuu pitkälti samoilla aseilla kuin Sportkin. Meillä on ollut neljässä pelissä hyvä meininki ja jos pelataan samalla lailla, niin meillä on saumat.

Lempäälän Kisan verkkoon peräti 26 häkkiä mättänyt Jukurit on ollut Jokipojille vaikea vastus tällä kaudella. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuudesti ja jokaisella kerralla voitto jäi mikkeliläisille. Pisteitä joensuulaisille näistä kohtaamisista jäi vain yksi.

- Pelattiin Jukureita vastaan oikeastaan kaikki pelit huonosti. Uskoisin edelleen, että samat aseet pätevät kuin Sportiakin vastaan.

- Selvänä ennakkosuosikkina ne tähänkin sarjaan lähtevät. Kovasti koitetaan laittaa kampoihin, tietää hämeenlinnalainen.

Jokipojat kohtasi Jukurit myös viime kaudella samassa vaiheessa, jolloin lähtökohdat olivat lähestulkoon samat. Tuolloin joensuulaisjoukkue eteni yllättäen finaaleihin voitoin 3-1 ollen edellä varsinkin puolustuspelissä.

- Tietysti ne pelit muistetaan, mutta silloin oli eri kausi ja eri pelit. Nyt valmistaudutaan vain näihin peleihin, eikä mietitä menneitä tai tulevaa, keskittyy laituri.

» Lähetä palautetta toimitukselle