Kapteenin tehtävistä urheilujohtajaksi

LIIGA / Haastattelu
Jari Korpisalo aloittaa virallisesti työnsä vuoden 2016 alussa.
Kuva © Markus Viljanen
Porin Ässien uusi urheilujohtaja on tällä hetkellä perehdytysvaiheessa tuleviin tehtäviinsä. Urheilujohtajan pesti on Jari Korpisalolle looginen jatkumo junioreiden valmennuspäällikön toimelle.

Vuoden 2005 kevääseen pelaajauransa päättänyt Jari Korpisalo arvioi uutta pestiään Porissa luottavaisena ja toiveikkaana. Pelien päättymisen jälkeen Helsinkiin muuttanut entinen ässäkapteeni oli ehdolla viimeksikin, kun urheilujohtajan paikka oli auki.

Aloitan puhtaalta pöydältä ja muodostan asioista omat mielipiteeni.

− Silloin elämäntilanteeni ei olisi mahdollistanut muuttoani Poriin. Nyt tilanne oli täysin toinen. Urani päättymisestä on kohta 11 vuotta, ja aika on mennyt todella nopeasti, muistelee Korpisalo.

− Helsingissä kasvattajaseurani Karhu-Kissat rekrytoi minut välittömästi valmennuspäälliköksi junioripuolelle, ja niistä hommista ajatukset alkoivat suuntautua tänne Poriin, kun paikka aukesi. Karhu-Kissoihin saadaan hyvä jatkaja työlleni.

Tämänkertainen haaste on Korpisalolle uusi, vaikka jääkiekon parissa toimimisesta on oma hyötynsä. Junioripuoli on Korpisalon selvä vahvuus, mutta se on vain yksi osa uutta toimenkuvaa.

− Agenttipuolta tunnen vähemmän, mutta olen kiitollinen Jukka Hirsimäeltä ja Mika Toivolalta saadusta tuesta. Luonnollisesti Kari Takko on pelaajakoordinaattorina mukana kuvioissa. Aloitan puhtaalta pöydältä ja muodostan asioista omat mielipiteeni.

Juniorityön mittasuhteet ovat pääkaupunkiseudulla täysin erilaiset maakuntiin verrattuna. Pelaajamäärien ero on jo kertaluokissa.

− Siellä voi olla jopa noin 3000 junioria per ikäluokka, joten aina joitakin lahjakkuuksia haaskataankin. Tehtävää riittää myös niin sanottujen myöhään kehittyvien pelaajien löytämisessä.

− Kaiken kaikkiaan Helsingin seutu on ollut hyvä paikka tarkkailla lajin isoa genreä. Tilanne on silti koko Suomi huomioiden aika hyvä, taitovalmennukseen panostaminen on ollut todella hyvä asia, pohtii Korpisalo.

Välittömästi työtehtäviin

Samassa tilaisuudessa Ässät esitteli uusimman hankintansa. Helsinkiläistaustainen Mikko Vainonen vahvistaa ässäpuolustusta vähintään loppukauden ajan. Korpisalo pysyy jo syystalven aikana selvillä organisaation tapahtumista ja varsinkin pelaajaliikenteestä.

− Tulevat sopimukset ensi kauden joukkuetta ja valmennustakin koskien tehdään yhdessä. Tässä lähipäivinä sovitaan käytännöt tämän vuoden osalta.

Tämän kaupungin spiritti on tiedossani.

Korpisalo linjasi silti muutamia perusasioita kohdalleen.

− Oman kylän poikia pyrimme edelleen nostamaan Liiga-tasolle niin monta kuin mahdollista. Nythän Jarno Kärki painaa siellä menemään kultakypärä päässään.

− Silti jatkossakin on ovet auki mahdollisuudelle hankkia lupauksia jo juniorijoukkueeseen kasvamaan kohti liigatasoa. Junioritkin kuuluvat uuteen toimenkuvaani.

Vaikka jokaisessa työssä on haasteensa, uuden urheilujohtajan tehtävää helpottaa riittävän pieni toimijoiden vaihtuvuus.

− Kyllä se on selvä etu, että lähes kaikki toimijat ovat minulle ennestään tuttuja. Tämän kaupungin spiritti on tiedossani, kiteyttää Korpisalo.

Muokattu 16.11.2015 klo 19.30: Junioreiden lukumäärää korjattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle