Kapteeni Werenski ratkaisevassa roolissa kentällä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Werenski pääsi myös maalin makuun.
Yksi USA:n sankareista ottelussa Kanadaa vastaan oli puolustaja Zach Werenski, joka teki päätöserässä maalin ja sai myös yhden syöttöpisteen. Joukkueen kapteenina toimiva Werenski korostaa esimerkin näyttämistä kentällä.

USA onnistui avaamaan turnauksen toivotulla tavalla, kun joukkue kaatoi Kanadan 4−2. Ratkaisut tapahtuivat ottelun päätöserässä, jossa tehtiin ottelun kuudesta maalista neljä.

− Oli tietysti mukava voittaa peli. Tärkeää on kuitenkin myös unohtaa tämä ja keskittyä maanantain Ruotsi-peliin. Meidän täytyy katsoa videoita ja löydettävä kohteita, mitä täytyy parantaa. Se on huomisen ohjelma.

Zach Werenski ehti olla monessa mukana kolmannen erän aikana. Hän teki ensin maalin, joka vei USA:n 2−1-johtoon.

− Ylivoimassa tähtäimemme oli saada paljon laukauksia aikaan, joten kun sain kiekon, lauoin vain kohti maalia ja se meni sisään.

Samanlainen meininki oli myös Werenskin saamassa syöttöpisteessä. Sillä kertaa Auston Matthews laittoi irtokiekon sisään Werenskin laukauksen jälkeen.

Aivan ruusuilla tanssimista ei Werenskin erä kuitenkaan ollut, sillä hän istui rangaistusaitiossa Kanadan tehdessä 2−2-tasoitusosuman. Se sai aikaan myös videolle taltioituneen hetken, kun jäähyaitiosta poistuvan Werenskin ilme ei juurikaan värähtänyt, samalla kun taustalla Kanadan fanit alkoivat juhlia maalia.

− En tiedä yhtään, miksi sain rangaistuksen, mutta sellaista vain tapahtuu. Onneksi maalin jälkeen oli vielä paljon peliaikaa jäljellä.

Werenski toimii USA:n joukkueen kapteenina turnauksessa. Valintaa voi pitää sikäli yllättävänä, että vuonna 1997 syntynyt Werenski ei kuulu kisojen vanhimpaan ikäluokkaan. USA oli tosin samassa tilanteessa vuosi sittenkin, jolloin kapteenina toimi nykyään Buffalo Sabresissa pelaava Jack Eichel.

− Tämä on toinen turnaukseni, joten yritän jakaa niitä oppeja, mitä Jackilta sain. Yritän johtaa näyttämällä esimerkkiä, sillä en ole erityisesti sellainen pelaaja, joka on paljon äänessä pukukopissa.

Michiganin yliopistojoukkueessa pelaava Werenski on Columbus Blue Jacketsin ykköskierroksen varaus viime kesältä. Hän ei kuitenkaan vielä osaa sanoa, milloin NHL-ura alkaa.

− En osaa vielä sanoa, milloin aloitan NHL-urani. Aion keskittyä nyt tähän turnaukseen ja sen jälkeen palata Michiganiin. Näen, että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä tänä vuonna, joten täytyy keskittyä opintoihin ja samalla yliopistojoukkueen menestykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle