JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Kapteeni Miettinen: ”Ammattimaisuutta menetettiin”

LIIGA / Haastattelu
Kuopiolaisseuran kapteeni Tommi Miettinen niputti joukkueen tunnelmia harjoituskauden viimeisen pelin jälkeen. Kokenut pelaaja myöntää, että viime kauden joukkueesta poistuneet konkarit jättivät ison aukon savolaisryhmään, mutta uskoo samalla uusia vastuunkantajia löytyvän.

KalPan harjoituspelikausi päättyi perjantai-illan otteluun SaiPaa vastaan. Kuopiolaisryhmä oli aavistuksen terävämpi ja otti kenraaliharjoituksesta voiton.

– Ihan hyvä peli meiltä. SaiPa oli hyvä, mutta paremmalla maalivahtipelillä voitettiin. Oltiin myös hieman huolellisempia omissa maalipaikoissamme, totesi kuopiolaisten ykkössentteri ja kapteeniksi valittu Tommi Miettinen.

Kilpipaitojen kymmenen harjoituspelin saldo oli viisi voittoa ja viisi tappiota. Hyvän kuvan joukkueen otteista antaa elokuun kotiturnaus, jossa kaatui ensin erinomaisella pelillä JYP, mutta finaalissa Blues jätti flegmaattisen kuopiolaisrykelmän tylysti nollille. Voidaankin sanoa KalPan pelien olleen melkoista vuoristorataa.

– Sitä se oli vähän koko ajan. Mentiin ylös ja alas. Nyt tuntuu, että käyrä on nouseva ja ollaan menossa oikeeseen suuntaan. Meillä on täysin uusi joukkue, niin ottaa aikansa ennen kuin opitaan pelisysteemit ja kaikki muut. Pitää vielä opiskella tätä jääkiekkoa, Miettinen summaa harjoituspelien otteita.

Kapteeni ei kuitenkaan ole hetkeäkään huolissaan, vaan uskoo johdattamansa joukkueen voimaan. Tällä hetkellä KalPassa viilettää kahdeksan uutta pelaajaa, joten on selvää, että yhteisen sävelen löytyminen ei tapahdu käden käänteessä.

– Ihan hyvin joukkue on hitsautunut. Ollaan vähän tavallaan opiskeltu toisiamme, kun on niin paljon uusia miehiä ja joukkue muuttui paljon. Olen kuitenkin luottavaisin mielin, että eteenpäin ollaan menossa ja kauden aikana varmasti vielä kehitytään.

Vaihtuvuuden takia voikin olettaa KalPan hakevan syyspuolella vielä parasta virettään. Onko siis niin, että vasta kevätpuolella nähdään savolaisten oikea taso?

– No kyllä me lähdetään voittamaan pelejä alusta pitäen, mutta varmasti opitaan matkan varrella ja keväällä tullaan olemaan parempi joukkue kuin nyt, Miettinen uskoo.

KalPan vahvuuksista ja heikkouksista puhuttaessa vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Meillä on taitava ja liikkuva joukkue ja se on vahvuus. Heikkoutena ehkä se, että menetettiin paljon ammattimaisuutta ja kokemusta viime vuodesta ja ottaa aikansa, että kaikki löytää oman paikkansa joukkueesta.

– Mutta kyllä tästä vielä hyvä tulee, Miettinen tokaisee.

Kalle Sahlstedtin, Mika Strömbergin ja Sami Kapasen lopetettua viime kauteen, onkin paljon puhuttu kuopiolaisjoukkueen mahdollisesta johtajuuspulasta. Tilanteen myöntää myös Miettinen.

– Viime vuonna meillä oli poikkeuksellisen kokeneita ja paljon nähneitä pelaajia jakamassa vastuuta. Menetettiin niistä kolme tosi isoa persoonaa. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei se missään näy. Tottakai se näkyy, mutta pitää vaan uskoa, että kaikki löytää oman paikkansa ja uusia vastuunkantajia nousee.

Harjoituspelit ovat siis kuopiolaisten osalta ohi. Viikon päästä torstaina alkavien tosipelien kynnyksellä Miettisen ajatukset ovat positiivisia ja kauden avausta kokenut pelimieskin odottaa malttamattomana.

– Parempaahan ei voi toivoa, kun päästään kotihallissa JYPiä vastaan pelaamaan. Pitkä ja kova harjoituspelikausi on takana ja ollaan menty aika kovaa. Nyt vähän herkistellään ja uskotaan, että torstaiksi löydetään hyvä liike. Innolla odotan avausta, kapteeni lopettaa luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle