Kapteeni Koivu: "En löydä asioita, joita olisimme voineet tehdä toisin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Vaikka Suomi sai Ruotsia vastaan kiekkoa hyökkäysalueelle, maalinteko ei onnistunut.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Suomi hallitsi pitkiä aikoja Ruotsi-ottelussa, mutta maalit jäivät piippuun. Ruotsin Anton Strålman iski toisessa erässä kiekon Suomen reppuun, ja kun Loui Eriksson iski kiekon lopussa Suomen verkkoon, jäi Leijonien yritys ilman palkintoa

− Mielestäni pelillisiä eroja ei ollut, ainoa ero oli se yksi Ruotsin maali, ja ettemme päässeet hyödyntämään omia paikkojamme, Suomen kapteeni Mikko Koivu totesi pettyneenä ottelun jälkeen.

Leijonien peli-ilme oli selvästi Pohjois-Amerikkaa vastaan pelattua avausottelua pirteämpi. Suomi ei saanut pohjoisamerikkalaisia vastaan käytännössä ollenkaan pitkiä hyökkäyksiä, mutta Ruotsi-ottelussa niitä syntyi useita.

"Jossain vaiheessa turhautuminen alkaa nousta."

− Tänään en löydä asioita, joita olisimme voineet tehdä toisin. Mielestäni puolustimme äärimmäisen hyvin, pystyimme kääntämään nopeasti ja luomaan paikkoja riittävä määrä. Emme vain saaneet sisään, ei siinä auta jossitella, Koivu totesi.

− Ainakin omasta mielestäni teimme koko ajan oikeita asioita, jotta maalinteko onnistuisi, mutta emme vain saaneet kiekkoa hänen [maalivahti Henrik Lundqvistin] ohitseen.

Niin, maalinteko. Siinä Leijonat epäonnistui raskaasti Ruotsia vastaan. Suomi laukoi kohti Lundqvistin vartioimaa maalia ottelussa 36 kertaa. Kertaakaan kiekko ei löytänyt kuitenkaan tietä ruotsalaisvahdin ohi.

− Pääsimme lähelle, saimme laatupaikkoja, pelasimme etenkin kolmannessa erässä aiempaa paremmin ja olimme heidän edellään irtokiekoissa. Olin loppuun asti aivan varma, että saamme vielä maalin, mutta se ei vain onnistunut, Koivu puhisi.

Koivu myönsi, että turhautuminen alkoi kolmannessa erässä nousta pintaan, kun hyvistäkään paikoista kiekko ei mennyt sisään. Koivulla itselläänkin oli päätöserässä hyvä sauma tasoittaa maalin edestä.

− Olen aina sanonut, että kunhan on maalipaikkoja, prosentit tulevat jossain vaiheessa vastaan, ja kiekko alkaa mennä sisälle. Kun maalia ei kuitenkaan pysty tekemään, ei paljon auta, vaikka olisi kuinka hyviä paikkoja. Jossain vaiheessa turhautuminen alkaa nousta, Koivu huokaisi.

Suomella on nyt World Cupissa takanaan kaksi ottelua, joista on tilillä yhtä monta tappiota. Jotta Suomi pääsisi välierävaiheeseen, Ruotsin täytyy voittaa Pohjois-Amerikka huomenna, ja Leijonien on voitettava Venäjä päätösottelussaan tarpeeksi monella maalilla.

− Tällaisessa lyhyessä turnauksessa peli on raaka, ja kun ensimmäinen peli on tappio, sen jälkeen on pakko voittaa. Toivottavasti Ruotsi saa napattua voiton huomenna, jotta meillä on mahdollisuus, Koivu totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle