Kapanen sai himoitun täysosuman ja vei karkin Kanelta − "Kenellä tahansa menisi tunteisiin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapanen pelasi alkusarjan päätöspelissä pirteästi.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonat varmisti lohkovoiton nujertamalla Yhdysvallat numeroin 6− 2. Joukkueen energiahyökkääjä Kasperi Kapanen oli onnellinen paitsi iskemästään maalista, myös joukkueen suorituksesta. Omaatuntoa nostatti myös kiekon ryövääminen vastustajan kapteenilta.

Leijonat voitti miesten MM-kisojen alkulohkon päätöspelissä Yhdysvallat ja eteni komeasti lohkovoittoon. Kolmosketjuun siirretty Kasperi Kapanen sai tärkeitä henkilökohtaisia onnistumisia, mutta kiitteli ennen kaikkea joukkueen panosta.

− Suurimmaksi osin pelasimme todellla hyvin. Yhdysvaltoja ja Kanadaa vastaan joutuu aina pyörimään myös omissa, ja välillä oli aikamoista härdelliä. Hoidimme hienosti tänään, myhäili Kapanen.

Kuopiolaislähtöinen laituri sai Yhdysvaltojen kapteeni Patrick Kanen raivon partaalle varastaessaan tältä kiekon viekkaasti selkäpuolelta.

− Ei ole ikinä mukava olla tappioasemassa, ja itseäkin ärsyttäisi, jos joku tulisi tuolla tavalla takaa ja veisi kiekon. Pohjoisamerikkalaisilla tuntuu menevän meitä vastaan aina tunteisiin. En tiedä, miksi näin on. Toisaalta, kenellä tahansa menee tunteisiin, jos antaa paljon painetta. He myös odottavat tulosta ja voittoa meistä, Kapanen tiesi.

Leijona odottaa Sveitsiä Herningissä kita ammollaan

Leijonien puolivälierävastukseksi varmistui Sveitsi. Selväksi tuli myös se, että ottelun pelipaikka on Herning − kaupunki, jossa Suomi on pelannut kaikki tähänastiset pelinsä.

− Olen innoissani siitä, mutta nyt se pitää unohtaa. Sveitsistä en tiedä hirveästi mitään. Heillä on taitavia hyökkääjiä, ja NHL:stä on tullut muutama lisää. Jos pelaamme, kuten olemme tehneet tähän asti, ei pitäisi olla mitään ongelmia.

Kiitosta sai oikeutetusti myös maalivahti Harri Säteri.

− Säteri on ollut ihan uskomaton. Ei hänestä tarvitse sen kummemmin sanoa mitään, sillä hän on näyttänyt kaikille, ja ollut tämän turnauksen paras veskari. Meillä on tosi hyvä olla, jos hän jatkaa noin.

Kapanen teki joukkueen viidennen maalin ottelun päätöserässä. Hän ehti jo tuskailla tehottomuuden kanssa pitkään.

− Tuntui hyvältä saada onnistuminen. Ei ole nyt hetkeen pomppinut sinne päin, mutta sellaista se välillä on. Välillä kaveri ei tee syötöistä maalia, ja välillä et itse tee. Kyllähän se vähän turhauttaa.

Kapanen kehui erinomaisesti esiintynyttä nelosvitjaa, jossa pelaavat muun muassa Marko Anttila ja Saku Mäenalanen.

− He ovat näyttäneet pystyvänsä pelaamaan näiden jätkien kanssa, ja tekevät kovaa duunia. Tosi tärkeitä jätkiä meidän joukkueelle. 

» Lähetä palautetta toimitukselle