Kapanen himoitsee Kanadan päänahkaa rauhallisten välipäivien jälkeen − "Koetetaan päästä ihon alle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapanen sai neuvoja apuvalmentaja Jussi Tapolalta.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonat pääsevät muutaman pelittömän päivän jälkeen takaisin askiin, kun vastaan tulee kenties se kaikista kovin haaste. Kasperi Kapanen luottaa ykkösketjun pelin kehitykseen, ja uskoo vaahteralehtipaitojen kaatuvan, mikäli paketti pysyy kasassa.

Suomi on pelannut miesten MM-kisojen alkulohkossa nyt neljä ottelua. Kolme jäljellä olevaa kamppailua ovatkin astetta tiukempia, kun vastaan asettuu kiekkomaailman kovimpia maita. Lauantaina vastaan asettuu kivikova Kanada. Kasperi Kapanen tiedostaa, mitä tuleman pitää.

− Kanadaa vastaan on aina kovia pelejä. Olemme katsoneet heidän peliä videolta. Pääsemme kamppailemaan paljon, mutta itse pidän siitä, kun on tunnelmaa. Koetetaan päästä ihon alle. Meilläkin on hyvä ryhmä, ja jos saamme virheet pois, voimme saada hyvän tuloksen.

Kapanen on pelannut tähänastiset pelit Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen vitjassa. Nuori mies näkee, että alkuun kangerrellyt yhteispeli on lähdössä liitoon.

−  Ketjumme peli on mennyt eteenpäin. Ensimmäinen peli oli hakemista, mutta viime peli oli jo parempi, vaikka hävisimmekin. Hyviä merkkejä oli ilmassa.

Viime ottelun Tanska-tappio oli tiukan kamppailun tulos, ja Kapanen näkikin, että tämän kaltainen tappio oli tässä vaiheessa turnausta lähinnä hyvä herätys joukkueelle.

− Oli hyvä, että saimme tuollaisen pelin alta pois jo tässä vaiheessa. Pahempi juttu tuollainen olisi ollut jatkopeleissä. He tekivät kaksi ylivoimamaalia. Se on yksi asia, missä meidän on oltava jatkossa parempia.

Leijonat vietti torstana jääkiekosta vapaan päivän. Perinteen mukaisesti pelaajat pääsivät viettämään aikaa rakkaidensa kanssa. Kapasella oli omat suunnitelmansa.

− Jätkillä oli tyttöystävät, vaimot ja perheet täällä paikan päällä. Minä kävin itsekseni katselemassa kaupunkia. Aika nopeastihan tämä oli nähty. Vähän sellainen Kuopion meininki. Pieni paikka, mutta minä tykkään, Kapanen virkkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle